Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αταλάντευτα στον αγώνα ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας...

Την απελευθέρωση των Κουβανών Πατριωτών χαιρετίζει το ΠΑΜΕ και διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Κούβας. Σε ανακοίνωσή του προς την Κεντρική Ενωση Εργαζομένων Κούβας (CTC), σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών Πατριωτών που βρίσκονταν παράνομα φυλακισμένοι για χρόνια στις ΗΠΑ γιατί αποκάλυψαν τα σχέδια οργανώσεων (που στηρίζονταν και χρηματοδοτούνταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ) ενάντια στην Κούβα.

Χαιρόμαστε μαζί με τον κουβανικό λαό και την εργατική τάξη της Κούβας για την επιστροφή των παιδιών του. Η απελευθέρωσή τους είναι η υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος εκατομμυρίων εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλον τον κόσμο που για χρόνια αγωνίζονταν για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη, τη ζωή και το μέλλον του, για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών Πατριωτών.

Το ΠΑΜΕ στήριξε σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια το αίτημα για την απελευθέρωσή τους με δεκάδες πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, με πιο πρόσφατη την εκδήλωση του ΓΓ της CTC το καλοκαίρι στην Αθήνα, όπως και με το ψήφισμα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, στη διαδήλωση των 1.000 Συνδικαλιστικών και Λαϊκών οργανώσεων, των 100.000 διαδηλωτών.

Το ιστορικό καθήκον του εργατικού κινήματος δε μας επιτρέπει να επαναπαυτούμε. Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, οι κραυγές του πολέμου και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων οδηγούν νομοτελειακά στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους, παρά τους όποιους ελιγμούς του ιμπεριαλισμού.

Το ΠΑΜΕ δεσμεύεται ότι, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ, ενάντια στην Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ κατά της Κούβας, για το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το μέλλον του».

Από τη στήλη  "ΔΙΕΘΝΗ"  του  Ριζοσπάστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου