Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αυτό που ζητάω είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου...

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα*


Συνεχίζει την απεργία πείνας ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός, απαιτώντας να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια για να ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή στην οποία πέρασε μετά από πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υγεία του είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς 
έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη.

Ο δικηγόρος του, δήλωσε ότι ο 21χρονος προτίθεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας, μόλις κατατεθεί προς ψήφιση η τροπολογία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Θεοδώρου, που έχει την υπόθεση, δεν αποφάνθηκε στο αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου, που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι.

Χωρίς λύση έληξε η συνάντηση που είχε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως τόνισε ο Γιώργος Ρωμανός μετά τη συνάντηση, «ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Αυτό που ζητάω είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Ο Νίκος θα συνεχίσει την απεργία πείνας». 

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου. 

Είχε προηγηθεί σημείωμα του Ν. Ρωμανού με το οποίο οποίο εξέφραζε τη διαφωνία του στην επικείμενη συνάντηση των γονιών του με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα ο πατέρας του Ν. Ρωμανού είχε συνάντηση κατόπιν αιτήματός του, και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
  
*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου