Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο...

 
Τα μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος 
και Νήσων έψαλαν τα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 
Τα παραδοσιακά κάλαντα της πατρίδας τους έψαλαν το πρωί της Τετάρτης στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.
 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έχει ο λαός μπροστά του, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γ. Βαρυθυμιάδης, ευχήθηκε το 2015 να είναι μια χρονιά καλύτερη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.


Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια πολλά, καλές γιορτές! Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό.

Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρρίχιου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη.

Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά: "Ντο θ' φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ' όλεν το καλλίον".   Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους!»

Ο στίχος που ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας και σημαίνει «τι θα τους κάνουμε τους παράδες και το πολύ το βιος, το ΚΚΕ απ' όλα το καλύτερο», προέρχεται από ποντιακό τραγούδι της Αντίστασης.

Τόσο αυτό, όσο και μια σειρά άλλα αντάρτικα αντιφασιστικά ποντιακά τραγούδια συμπεριλήφθηκαν σε μια συλλογή που προσφέρθηκε στο Σύνδεσμο, μαζί με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» για μικρούς και μεγάλους.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του  Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου