Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

...Στην πραγματικότητα, στην κούρσα των επόμενων ημερών κρίνεται το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κεφαλαίου.

Να χαλάσουν σχέδια*


Το έχουμε πει από την αρχή της βδομάδας ότι αυτήν την περίοδο τα ψευτοδιλήμματα, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και οι αυταπάτες θα δώσουν και θα πάρουν με βάση τις πολιτικές εξελίξεις και μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών. 

Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν ρέστα, προκειμένου να συντηρήσουν ένα διπολικό κλίμα, έχοντας δύο στόχους. Να δώσει ο καθένας διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ως εγγυητής της «σταθερότητας» και της «ομαλότητας» της ανάκαμψης για το κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, να στρατεύσουν τα εργατικά - λαϊκά 
στρώματα στη δική τους εκδοχή αυτού του κοινού στόχου. 

Στην όλη διαδικασία παρεμβαίνουν παράγοντες του κεφαλαίου, διάφορα διεθνή οικονομικά κέντρα, στελέχη της ΕΕ, ακριβώς για τον ίδιο σκοπό: Να πάρουν σαφείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα της αστικής κυβερνητικής εναλλαγής ότι θα συνεχίσουν αμετάκλητα στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την εργατική - λαϊκή συναίνεση.

Σε αυτό το παιχνίδι δε διστάζουν να κατασκευάζουν 
και  μπαμπούλες  που  τροφοδοτούν  το  διπολισμό. 

Είναι αστείο το σκηνικό, π.χ., ο Γιούνκερ να ανησυχεί για το δήθεν ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε αναφανδόν τα σχέδια του Γιούνκερ για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής στην ΕΕ, με σκοπό την εξασφάλιση ρευστού στο κεφάλαιο, και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή να σκίζει τα ιμάτιά του ότι έχει ωριμάσει, είναι «ρεαλιστής», ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις επενδύσεις, για τη σταθερότητα και ομαλότητα του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης αν έρθει ο ίδιος στην κυβέρνηση.

Έξω από όλη αυτήν τη συζήτηση βρίσκεται ο λαός, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της επαρχίας, τα δικαιώματά τους, οι αγωνίες τους, οι ανάγκες τους. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, θα κληθούν εκ των υστέρων να επιλέξουν -γι' άλλη μια φορά- στις επόμενες εκλογές αυτόν που ήδη θα έχει προαποφασίσει το κεφάλαιο ότι του κάνει, του ταιριάζει περισσότερο για να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, που θα θεωρήσει πιο ικανό στο να συνεχίζει να κοιμίζει τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, στην κούρσα των επόμενων 
ημερών κρίνεται το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κεφαλαίου.  

Οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουν τη δυνατότητα να τους χαλάσουν τα σχέδια: Να βγουν από τη γωνία και το περιθώριο στο οποίο τους θέλουν, να γράψουν στις σημαίες τους την απαίτηση για ανάκτηση απωλειών, τις σύγχρονες ανάγκες τους, τη θέληση να μη συνεχίζουν να πληρώνουν την κρίση και την ανάκαμψη για λογαριασμό του κεφαλαίου, να δηλώσουν πως δε ζουν με ψίχουλα, να διαλέξουν το δρόμο της ταξικής πάλης, του εργατικού κινήματος, της Λαϊκής Συμμαχίας. 

Να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους και στις ενδεχόμενες εκλογές το ΚΚΕ.

Συνεχίζεται η ενδοαστική διαπάλη για το μείγμα 
διαχείρισης προς όφελος του κεφαλαίου  (ΕΔΩ)

*Aπό τη στήλη  «Η Αποψή μας»  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου