Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«Eίναι ώρα ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...»

Νίκαια: Συγκέντρωση του ΚΚΕ 
με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα*


Συγκέντρωση στη Νίκαια, με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Δεκέμβρη, στα πλαίσια της πολύμορφης δραστηριότητας της ΚΟ Αττικής, με σύνθημα «Λαϊκή Παρέμβαση τώρα, ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή».

Η συγκέντρωση, που αγκαλιάστηκε από δεκάδες κατοίκους της περιοχής, εξελίχθηκε σε πλούσια συζήτηση με παρεμβάσεις πολλών από τους παρευρισκόμενους.

Κοινός τόπος όλων, ότι δεν πρέπει να χαθεί στιγμή, ο λαός να απαντήσει τώρα στο σκηνικό αποπροσανατολισμού, με ισχυρό ΚΚΕ και οργάνωση της πάλης. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις καθημερινές μάχες του Κόμματος, αλλά και για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΟΑ, για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, που θα γίνει στις 11 Γενάρη, στο ΣΕΦ, με ομιλητή το Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Θ. Τζίμας, παίρνοντας το λόγο και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, και τη συζήτηση για τον ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών, σημείωσε χαρακτηριστικά: 

«Η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών, πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο για τον ελληνικό λαό και τα βάσανά του. Όλη αυτή η σκανδαλολογία, αξιοποιείται ως κομμάτι του γενικότερου αποπροσανατολισμού που επιδιώκεται με στόχο ο λαός να χάσει το κύριο ζητούμενο».

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις για σταθερότητα από τα αστικά κόμματα, υπογράμμισε ότι επιδιώκεται σταθερότητα και συναίνεση από το λαό για την υλοποίηση βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, συναποφασισμένων στην ΕΕ, για λογαριασμό της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όπως είπε «είναι ώρα ο λαός να αντιδράσει στο μονόδρομο που τον καλούν. Να πάρει αποφάσεις, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να μη χάσει άλλο χρόνο, προσφέροντάς τον στην ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος».

Σχολιάζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην τον εμπιστεύονται, αφού «είναι το νέο αστικό πολιτικό κόμμα διαχείρισης. Από καιρό έχει ξεγράψει τις μεγάλες υποσχέσεις που έδινε στο λαό. Έχει σημασία να δούμε με ποιο τρόπο κάνει προεκλογική εκστρατεία. 

Την κάνει με το πρόγραμμα που κάθε γνήσιο αστικό αντιπολιτευτικό κόμμα, έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει ότι και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ακραία φτώχεια, οι δυσκολίες για το λαό, η ανεργία θα είναι εδώ.

Τα τεκμήρια είναι πλέον πολλά. Αξίζει ο λαός να τα πάρει υπόψη του. Το κράτος, η κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά κέρδη αλλά και τα βάσανα των εργαζομένων την επόμενη των εκλογών θα έχουν συνέχεια και με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ράγες πάνω στις οποίες ταξιδεύει το τρένο της κυβερνητικής πολιτικής είναι δεδομένες».


Απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι να 
πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. 

Όπως σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος: 

«Ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν εκβιαστικά διλήμματα, αυταπάτες, να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Να κάνουν στην άκρη οι εργαζόμενοι το ρεαλισμό που τους επιβάλλουν: της φτώχειας και της υποταγής και να διαμορφώσουν το δικό τους ρεαλισμό. Γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες σήμερα οι εργαζόμενοι να ζουν σαν άνθρωποι. Αυτοί είναι που δουλεύουν, που δημιουργούν τα πάντα σ' αυτόν τον τόπο.

Απόρροια αυτού πρέπει να είναι η υιοθέτηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ: Είναι η μόνη που θέλει το λαό στο προσκήνιο, νοικοκύρη στον τόπο και στον κόπο του.

Προϋπόθεση είναι ο λαός οργανωμένος, με τη δική του εξουσία και διακυβέρνηση, που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, που θα έχει τη δύναμη να αποδεσμεύσει τη χώρα από τις σφηκοφωλιές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που θα μπορέσει στην πράξη και να διαγράψει μονομερώς το χρέος και πάνω από όλα με μια πορεία της οικονομίας που θα εξασφαλίσει δουλειά και ζωή για όλους.

Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα: Αυτή η πολιτική πρόταση πρέπει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, κτήμα περισσότερων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, νέων των λαϊκών στρωμάτων.

Όποτε ο λαός εμπιστεύτηκε αυτή την πορεία, τη δύναμή του και τους αγώνες του, είχε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Σήμερα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, να μη μείνει στην αδράνεια. Ο προβληματισμός, η δυσαρέσκεια να ακουμπήσει στην πολιτική πρόταση του Κόμματος και να γίνει κοινή δράση με τους κομμουνιστές, ώστε την επόμενη των εκλογών να είναι ο λαός πιο οργανωμένος, με περισσότερες δυνάμεις στη μάχη και με ισχυρό το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που είναι εγγύηση για αυτή την πορεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου