Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γ. Γκιόκας: Καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, οργάνωση του αγώνα. O λαός να πιστέψει στη δύναμή του.



Στον ανασχηματισμό, τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ αναφέρθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, της ΔΗΜΑΡ της αντιπολίτευσης-συμπολίτευσης, κατά τη γνώμη μας θα σηματοδοτήσει όχι απλά τη συνέχεια αλλά την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών μέτρων» τόνισε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΚΚΕ.

Αυτή η κυβέρνηση πρόσθεσε «δεν μπορεί να έχει καμία πίστωση χρόνου. Είναι δεδομένη η πολιτική, είναι δεδομένα τα μέτρα, καμία πίστωση χρόνου. Τώρα να οργανωθεί η πάλη, ο αγώνας, προκειμένου να εμποδίσουμε τα χειρότερα μέτρα που έρχονται».


Ο λαός επισήμανε «δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να ενσωματώνεται σε ένα κλίμα αναμονής που καλλιεργείται». «Αναμονή» σημείωσε «δεν πρέπει να υπάρχει είτε όσον αφορά την κυβέρνηση, είτε όσον αφορά άλλες λύσεις που προτείνονται, για επίδοξους σωτήρες, κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων».

Η ελπίδα για το λαό υπογράμμισε «βρίσκεται στην ανάγκη σήμερα ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του. Να πιστέψει ότι μπορεί να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση. Να οικοδομήσει μία συμμαχία όλων εκείνων που πλήττονται από αυτή την πολιτική. Μία συμμαχία που σήμερα μπορεί να βάλει εμπόδιο και φρένο σε αυτά τα μέτρα. Αλλά ταυτόχρονα θα έχει και προσανατολισμό διακυβέρνησης και εξουσίας, σε ρήξη με όλους εκείνους τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει το λαό μας στη χρεοκοπία. 

Και εδώ μιλάμε συγκεκριμένα

Aποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων (…) η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου