Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Aναγκαία η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ».



Νίκος Καραθανασόπουλος: Καμιά ανοχή, καμία πίστωση 
χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  (Video)

Να μη δείξουν καμιά αναμονή, να μη δώσουν καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα λαϊκά στρώματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως η επιτυχία της θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων βασάνων για το λαό.

Τόνισε, επίσης, πως η δικομματική κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της τρικομματικής και πως και η ΔΗΜΑΡ δηλώνει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, καθώς συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης και διαφωνεί στον τρόπο υλοποίησής της και σε επιμέρους ζητήματα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα φιλοδοξεί να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα στη φτωχοποίηση για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Προειδοποίησε για τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, με ένταση της φοροεπιδρομής, ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση με μειώσεις συντάξεων, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κατασχέσεις από το κράτος και από τις τράπεζες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε, επίσης, πως στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, διαμορφώνονται προϋποθέσεις νέου διπολισμού, κεντροδεξιού με πυρήνα τη ΝΔ και κεντροαριστερού με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, για να υλοποιήσουν είτε ο ένας είτε ο άλλος τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης.

Προβάλλει ως αναγκαία, πρόσθεσε, η στήριξη, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, που κινείται εκτός των τειχών, ως παράγοντας ανασύνταξης και αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος, για να γίνει καταλύτης των εξελίξεων στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που ενσωματώνει οδηγία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τόνισε πως είναι υποκριτικό, και αναποτελεσματικό το ενδιαφέρον της ΕΕ για το θέμα. Σχολίασε, επίσης, πως δεν είναι τυχαία η ταύτιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση πως το φορολογικό σύστημα είναι παράγοντας στήριξης των επενδύσεων. 

Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, πώς αυτοί που συμφωνούν και έχουν στηρίξει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και όλες τις Συνθήκες που την εξειδικεύουν, ισχυρίζονται πως θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή. «Το καπιταλιστικό κέρδος δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ηθικό. Θα είναι πάντα ανήθικο, γιατί θα βασίζεται πάντα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, σχολίασε ιδιαίτερα την αντιδραστικοποίηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στη χειροτέρευση των όρων που μπαίνουν προκειμένου να λάβει κάποιος το επίδομα τέκνων καθώς και στα νέα προνόμια που δίνονται στους εφοπλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου