Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι καθωσπρεπίστας

ΣΥΡΙΖΑ: Ύμνοι στους «καλούς» καπιταλιστές*

Στη λεγόμενη «Εναλλακτική Σύνοδο», που διεξάγεται στην Αθήνα, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Αλ. Τσίπρας όπου αναπαρήγαγε τα χρεοκοπημένα συνθήματα των ξεπεσμένων «κοινωνικών φόρουμ», προσαρμοσμένα στις τωρινές συνθήκες. Είπε μεταξύ άλλων ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος», αλλά δεν κατόρθωσε να κρύψει πως αναφέρεται στον κόσμο της μισθωτής σκλαβιάς, της ασύλληπτης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της κλεψιάς από λίγους του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, υπερασπιζόμενος τη φενάκη του εξανθρωπισμένου καπιταλισμού.

Έτσι, τα έβαλε με τις «αγορές» και τη «δικτατορία τους», τους «διεθνείς τοκογλύφους» και τους «τραπεζίτες», το «νεοφιλελευθερισμό» και το «παρασιτικό κεφάλαιο», για να υπερασπιστεί «την πραγματική οικονομία και παραγωγή», δηλαδή την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά όχι με «εργαλείο την κερδοσκοπία»! Διαχωρίζει δηλαδή τους καπιταλιστές σε «καλούς» και «κακούς» και καλεί το λαό να συμπαραταχθεί με τους πρώτους και να σηκώσει εχθρικές για τα συμφέροντά τους σημαίες.

Στο ίδιο πνεύμα και για τον εξωραϊσμό του καπιταλισμού που θέλει να διαχειριστεί, κάλεσε τη Σύνοδο να «ανοίξει το δρόμο για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει τη δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων που πλαισιώνουν το «κίνημα» των διάφορων «φόρουμ» και «εναλλακτικών συνόδων», κάθε άλλο παρά εναλλακτικό είναι σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της αστικής διαχείρισης, αφού δεν αμφισβητεί τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Για το ξελάσπωμα του καπιταλισμού φτυαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι για «να ξεκολλήσουμε το μέλλον από τη λάσπη», όπως κοροϊδεύει ο πρόεδρός του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου