Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αθήνα: Μαχητική συγκέντρωση - καταδίκη για την κρατική καταστολή στην Τουρκία από ΚΚΕ και ΚΝΕ

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

  
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της καταστολής του αστικού κράτους της Τουρκίας απέναντι στους διαδηλωτές, διοργάνωσαν το βράδυ της Δευτέρας η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο, έχοντας κλείσει το ένα ρεύμα στη Β. Σοφίας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους,

Στη συγκέντρωση ξεχώριζαν τρία πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


Το ένα γραμμένο στα ελληνικά που έγραφε «Καταγγέλλουμε την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας» και τα άλλα δύο γραμμένα στα τουρκικά και τα αγγλικά που έγραφαν «Αλληλεγγύη στην πάλη του τουρκικού λαού. Αλληλεγγύη στο ΚΚ Τουρκίας».

Επίσης οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα μεγάλο λάβαρο του ΚΚ Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα (δείτε τα και ακούστε τα κάνοντας κλικ ΕΔΩ) όπως «Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι, στον καπιταλισμό ποτέ υποταγμένοι», «Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, κόντρα στα μονοπώλια και τον αυταρχισμό», «Καμία υποταγή στον καπιταλισμό, αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό».  

Δείτε και δεύτερο βίντεο με συνθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.


Μετά τη συγκέντρωση, η πορεία κατευθύνθηκε από το Πολεμικό Μουσείο προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, στην οδό Ρηγίλλης. Η αστυνομία, που είχε παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ, εμπόδισε την είσοδο στην πρεσβεία σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κρατική καταστολή εναντίον του τουρκικού λαού. (Από το 902.gr)

Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες από την άγρια καταστολή του 
αστικού κράτους στις μεγάλες διαδηλώσεις (ΦΩΤΟ - VIDEO ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου