Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

"Μην σκύβεις το κεφάλι", το μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας προς τον τουρκικό λαό.


Μεγάλες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη 
και άλλες πόλεις- Άγρια κρατική καταστολή.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις το βράδυ της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις. Η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μαζική για τρίτη συνεχή μέρα τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην Άγκυρα στην οποία γίνονται εκτεταμένα επεισόδια αφού οργιάζει η κρατική καταστολή στην τουρκική πρωτεύουσα.  

Το βράδυ της Κυριακής αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην Άγκυρα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ).  

Από το μεσημέρι στην Άγκυρα, η αστυνομία επιτίθεται με βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δεκάδες. Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες για περιστατικό όπου αστυνομικός πυροβόλησε με πραγματικά πυρά στο κεφάλι διαδηλωτή ο οποίος νοσηλευέται σε νοσοκομείο της 'Αγκυρας σε κρίσιμη κατάσταση. Βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου που δείχνουν οχήματα της τουρκικής αστυνομίας να περνούν κυριολεκτικά πάνω από διαδηλωτές που βρίσκονται στο έδαφος...

Νωρίτερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με μία συμβολική κίνηση κρέμασε πανό σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ταξίμ που ανέγραφε "Μην σκύβεις το κεφάλι", στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα προς τον τουρκικό λαό...» 

 (Περισσότερα ΕΔΩ 902.gr)
ΚΚΕ: Σχόλιο για την καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου