Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δ. Κουτσούμπας «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων...για την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων τους αλλά και για την προοπτική».



Πάτρα: Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τους εργαζομένους των ΕΑΣ*

Την αγωνία τους για την τύχη που επιφυλάσσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) η κυβέρνηση, εξέφρασε σήμερα  στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το σωματείο εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων στο Αίγιο. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα στην Πάτρα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, αλλά και η δήλωση της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας για «εξυγίανση εν λειτουργία» των ΕΑΣ, ενέτεινε την ανησυχία τους, που ήταν ήδη μεγάλη λόγω της προϋπάρχουσας απαξίωσης της εταιρείας. 

Οι εργαζόμενοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε:  

«Μόλις πριν από λίγο, είχα για μια ακόμη φορά συνάντηση με το σωματείο της ΕΒΟ, που ανήκει στα ΕΑΣ. Σαν ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρόθεση των κυβερνώντων να κλείσουν και να ιδιωτικοποιήσουν την ΠΥΡΚΑΛ-ΕΛΒΟ, χωρίς ταλάντευση καταγγείλαμε αυτές τις επιλογές. Υποστηρίζουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων στην εταιρεία.

Η πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύει και την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας, εντείνει την ανασφάλεια και την ανεργία των εργαζομένων, παραδίδει μια παραγωγική μονάδα στο κεφάλαιο. Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος ανταγωνισμούς - αντιθέσεις καπιταλιστικών κρατών για μοίρασμα των αγορών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας και σε συνθήκες κρίσης πάντα οδηγεί σε εμπλοκή σε πολέμους.

Σ' αυτά τα πλαίσια χρειάζεται η αμυντική βιομηχανία. Όχι για την κερδοφορία των μονοπωλίων, όχι για την υπηρέτηση του δόγματος του ΝΑΤΟ αλλά για την άμυνα της χώρας. Όμως διάφορα τσιράκια του συστήματος που παριστάνουν τους πατριώτες, η Χρυσή Αυγή, οι νεοναζί, στην ουσία συντάχθηκαν χτες με την κυβέρνηση που οδηγεί σε νέα συρρίκνωση, σε κλείσιμο των αμυντικών συστημάτων. 

Τόσο κόβονται για την άμυνα!

Αυτή, η ίδια επιχείρηση πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ, τα ΕΑΣ, το ανθρώπινο δυναμικό τους, μπορούν και να αναπροσανατολίσουν την παραγωγή. Η πείρα έχει δείξει ότι μπορούν να συμμετέχουν σε μεγάλα έργα της ΔΕΗ, για εξοπλισμό ορυχείων. Έφτιαξαν την βυθιζόμενη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, παρήγαγαν πετρελαιομηχανές, μπορούν να παράγουν ανεμογεννήτριες, ένα σωρό άλλα είδη μεταλλικών κατασκευών κλπ.

Μιλάμε δηλαδή για μεγάλες παραγωγικές μονάδες που κάτω από προϋποθέσεις, στα πλαίσια μιας ανάπτυξης σε όφελος του λαού, σε μία εργατική λαϊκή εξουσία, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική συνεισφορά στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ΕΑΣ, συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα και για την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων τους αλλά και για την προοπτική».

*Από το 902.gr

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου