Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Απλώνεται παντού η πολιτική εξόρμηση των δυνάμεων του ΚΚΕ

 
Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εκεί που η ανεργία «θερίζει» ξεπερνώντας σε ποσοστό το 90%, περιόδευσε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συνομιλώντας με τους ανέργους καζαντζήδες, αμμοβολιστές και εφαρμοστές οι οποίοι συμμετέχουν σε σεμινάρια που γίνονται μέσα στα ναυπηγεία ΝΑΥΣΙ και Παλαιούδη.

Η περιοδεία ήταν ενταγμένη στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και με αιχμή την ανεργία, από τις δυνάμεις των Τομεακών Οργανώσεων Πειραιά, Μεταφορών και Μετάλλου του ΚΚΕ, τις Κομματικές Οργανώσεις Υγείας, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών, Οικοδόμων. Στόχος της πολιτικής εξόρμησης που περιλαμβάνει περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και εργατογειτονιες της περιοχής του Πειραιά, είναι να ανοίξει η συζήτηση παντού για την πολιτική πρόταση διεξόδου που δείχνει το ΚΚΕ στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, για να βγουν από τη βαρβαρότητα που βιώνουν.

Κορύφωση αυτής της προσπάθειας θα είναι η συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 8 το βράδυ στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), με θέμα: 

«Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».

Ο Γ. Τασιούλας ανέφερε ότι η αντιλαϊκή πολιτική χτυπά κάθε δικαίωμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και ότι απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας που είναι σύμφυτο με την αντιλαϊκή πολιτική και την καπιταλιστική «ανάπτυξη» είναι να δυναμώσει το ταξικό κίνημα τόσο ώστε να ενισχυθούν σ' αυτό τα χαρακτηριστικά της ανατροπής. 

Επισήμανε ότι ενώ στη Ζώνη και στα άλλα ναυπηγεία οι εργάτες είναι στα συσσίτια και τα κομμένα ρεύματα και τεράστιες εγκαταστάσεις ρημάζουν, οι εφοπλιστές επιδοτούνται από κυβέρνηση και ΕΕ για να κατασκευάζουν τα καράβια τους σε άλλα ναυπηγεία. Είναι ενδεικτικό το κοινό ταμείο μεταξύ Ελλάδας Κίνας για τη χρηματοδότηση των εφοπλιστών να κατασκευάζουν πλοία σε ναυπηγεία της Κίνας.

Πρέπει να «σημάνει συναγερμός» ανέφερε σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά για να συγκροτηθεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα βάλει φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο και θα διεκδικήσει την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


*Αναδημοσίευση από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου