Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Την Τετάρτη 3 Ιούλη στη Νίκαια, συγκέντρωση - συζήτηση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την συγκέντρωση 
(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Στους εργαζόμενους δήμων του Πειραιά συνεχίστηκε (προ)χθες η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, με αιχμή την ανεργία και ενόψει της συγκέντρωσης με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 8 το βράδυ στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα).


Με τους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη συνομίλησε 
χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η περιοδεία ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο γκαράζ του Δήμου και στη συνέχεια στο χώρο που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι των συνεργείων. Με τη σημερινή δημοτική αρχή του Γ. Ιωακειμίδη (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), οι συμβασιούχοι με 2μηνα και 8μηνα πάνε και έρχονται, όπως και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ (πρόγραμμα που έληξε πριν λίγο καιρό και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν).

 
Ο Γιάννης Πρωτούλης στη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και στις φιέστες στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, που παραδόθηκε στο κινέζικο μονοπώλιο της COSCO και λειτουργεί σαν γκέτο, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. 

Η ανάπτυξη που διατυμπανίζουν, είναι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

«Δε θα είναι ανάπτυξη για τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία. Η ανεργία στον Πειραιά τσακίζει κόκαλα. Τα τρία νοσοκομεία, όπως το "Μεταξά", το "Τζάνειο", υπολειτουργούν και απειλούνται με κλείσιμο. Χιλιάδες είναι οι απολύσεις που έχουν προγραμματιστεί στο δημόσιο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη της Παρασκευής 28/6/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου