Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Στα σκαριά το «νέο» κυβερνητικό σχήμα για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Αναμετάδοση του προγράμματος  των εργαζομένων της ΕΡT ΕΔΩ 


Με κεντρικό στόχο να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ανακάμψει από την κρίση και να κλιμακώσουν την επίθεση στο λαό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχωρούν στο σχηματισμό δικομματικού κυβερνητικού σχήματος, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση.
 
«Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, την ώρα που τα δύο κόμματα ετοιμάζουν τη «νέα προγραμματική συμφωνία», που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε ορίζοντα τριετίας. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχαν την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων.
 

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, μετά και την αποχώρηση των υπουργών και υφυπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή για το «νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο» της αντιλαϊκής επίθεσης, ενώ είναι πιθανό μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει και συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντ. Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπουργοποιηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ σίγουρος θεωρείται ο ενεργότερος ρόλος του Ευ. Βενιζέλου, πιθανά σε θέση αντιπροέδρου... 902.gr



Σχόλιο του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις 
και τον επικείμενο ανασχηματισμό

Σε σχόλιό του, για τις πολιτικές εξελίξεις και τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών.

Ο λαός έχει πλούσια πείρα για να διαπιστώσει ότι δε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες, για την αντιμετώπιση της δικής του σκληρής πραγματικότητας, στις διάφορες μεταμφιέσεις της κυβέρνησης ή σε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα υποκλίνεται στον καπιταλιστικό "μονόδρομο" και την ΕΕ.

Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη της ενωτικής του πρότασης και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου