Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες. Να δυναμώσει η ένταξη στη Λαϊκή Συμμαχία.


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής:

«Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες»

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να γυρίσουν επιτέλους την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης της κρίσης σε βάρος τους, στα κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση σε όφελος των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες, να γυρίσουν την πλάτη και σε όλους τους νεόκοπους σωτήρες. 

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες εργοδοτικές, κυβερνητικές, ρεφορμιστικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ενισχύσουν, να δυναμώσουν την ένταξη στη Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, να ενισχύσουν την ίδια την προοπτική τους.

Το ΚΚΕ δηλώνει "παρών". 

Ζητάμε άμεσα την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει και πρέπει να ανήκει στο λαό.

Από αυτήν την άποψη, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στο πλαίσιο της Βουλής, αλλά κυρίως μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε συντονισμό και δράση με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων. Χρειάζεται γι' αυτό πάλη σκληρή, καθημερινός αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόψιμο από τη DIGEA της τηλεόρασης του «902» που μετέδιδε την εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ,  ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Συνεχίζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι και στον "902" και σε όσα μέσα προσπαθούν είτε διαδικτυακά είτε ηλεκτρονικά να προβάλουν τη ζωντανή εκπομπή που κάνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι σήμερα της ΕΡΤ. Από αυτήν την άποψη, καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα, είναι απαράδεκτα, είναι νέα κρούσματα αυταρχισμού, νέος κατήφορος και της κυβέρνησης και του αστικού κράτους».

Σε ερώτηση για την ομιλία του πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ που είπε ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης» και επιτέθηκε στους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για «συντεχνίες» υποστηρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις είναι «οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει»,  απάντησε:

«Η ομιλία Σαμαρά είναι προκλητική, προσπαθεί να κρύψει ότι ο ίδιος, το κόμμα του, η συγκυβέρνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κρίση, έχουν τεράστιες ευθύνες που χρεοκόπησε ο λαός, οι εργαζόμενοι. Εχουν τεράστιες ευθύνες που υπηρετώντας την πολιτική των μονοπωλίων, τη στρατηγική της ΕΕ και με τη σύμφωνη γνώμη τους, έχουν προχωρήσει στη χρεοκοπία χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και ξεκινάνε τώρα μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. 

Από αυτήν την άποψη, χρειάζεται ενίσχυση της πάλης, να γυρίσει ο λαός, οι εργαζόμενοι την πλάτη σε όλα αυτά τα κόμματα που είτε κυβερνούν σήμερα, είτε εμφανίζονται ως νεόκοποι σωτήρες».

Ριζοσπάστης, "Δυναμική λαϊκή απάντηση στο λουκέτο της ΕΡΤ" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου