Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

H λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Αναμετάδοση του προγράμματος  των εργαζομένων της ΕΡT ΕΔΩ 

 
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση 
εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο.

Η επίκληση της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη» η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει το λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για το λαό που υποφέρει είναι αδιάφορο, αν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Καμία κυβερνητική μεταμφίεση, καμία κυβερνητική αλλαγή «εντός των τειχών» του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για το λαό. 

H λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος».

Συμφωνούν στην αντιλαϊκή κλιμάκωση διαφωνούν στο πλασάρισμά της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου