Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Η αντιδραστική θεωρία «νόμος και τάξη» θα παραμεριστεί από το λαό. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

O «902.gr» αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ ΕΔΩ

 
Για το άρθρο του Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Καθημερινή»*
 
Με ένα προκλητικό άρθρο στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να εμφανίσει την πραγματικότητα με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, να υπερθεματίσει των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνησή του υλοποιώντας τις απαιτήσεις των μονοπωλίων. 

Ο Αντ. Σαμαράς είναι προκλητικός. 

Επιτίθεται ακόμα μια φορά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, εμφανίζοντάς τους ως «βολεμένους» επειδή αντιδρούν, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι στην ΕΡΤ οι περισσότεροι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό κ.λπ.) εργάζονται με ένα μέσο μισθό, έχοντας υποστεί τις ίδιες περικοπές με όλους τους άλλους εργαζόμενους, ενώ μια μικρή ελίτ διευθυντικών και άλλων στελεχών της επιχείρησης ΕΡΤ ΑΕ είναι οι …καλοπληρωμένοι και βολεμένοι από τις ίδιες τις αστικές κυβερνήσεις, για να διασφαλίζουν ακριβώς ότι η επιχείρηση θα εξυπηρετεί μέχρι κεραίας τις επιδιώξεις κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.
 
Λέει ότι «δεν υπήρχε δημόσια ενημέρωση για καιρό», «αφού η ΕΡΤ βρισκόταν μόνιμα σε …απεργία!». Δεν λέει ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρίσκονταν σε απεργία αντιδρώντας σε απολύσεις δεκάδων συναδέλφων τους, σε περικοπές μισθών, σε καταργήσεις ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και στις δεδηλωμένες από τότε προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συρρίκνωση της ΕΡΤ και ιδιωτικοποίηση της υποδομής της, καθώς εδώ και καιρό τα ακίνητα της κρατικής τηλεόρασης φιγουράρουν στη γνωστή λίστα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.
Λέει ότι ο «ελληνικός λαός δεν έχει αντίρρηση να υποστεί προσωρινά κάποιες θυσίες για να ορθοποδήσει η χώρα και να ωφεληθεί ο ίδιος και τα παιδιά του». Μα τις μεταρρυθμίσεις δήθεν για να ορθοποδήσει η χώρα τις βιώνει ήδη ο λαός: Δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια, ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, ανασφάλεια. 

Αυτά που βιώνει ο λαός είναι αποτέλεσμα και επιδίωξη των μεταρρυθμίσεων. Αυτά που βιώνει ο λαός οφείλονται ακριβώς στο ότι έχουν περάσει αυτές οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες η κυβέρνηση εμφανίζει ως σωτηρία για τον τόπο. Είναι σωτηρία για τα μονοπώλια και την εξουσία τους και βάσανο για το λαό.

Λέει ότι «μεταρρυθμίσεις και Δημοκρατία πάνε μαζί. Μεταρρυθμίσεις για να σταθεροποιήσουμε όχι μόνο την Οικονομία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία». Η δημοκρατία που εννοεί η κυβέρνηση, είναι η δημοκρατία που χωράει στο ασφυκτικό πλαίσιο της δικτατορίας των μονοπωλίων, η δημοκρατία που περνάει αντιδραστικούς νόμους, που περνάει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που στήνει αγροτοδικεία και μαθητοδικεία, που έχει σε επιστράτευση ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, εκπαιδευτικούς. 

Όταν ο Α. Σαμαράς μιλάει για «σταθεροποίηση της δημοκρατίας» εννοεί ότι θέλει να βάλει όσο πιο πολλά στηρίγματα μπορεί στην εξουσία των μονοπωλίων και το αστικό πολιτικό της σύστημα, να βάλει όσο πιο πολλά εμπόδια μπορεί στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος που μπορεί να αμφισβητήσει και να ανατρέψει αυτήν την εξουσία.

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Η αντιδραστική θεωρία «νόμος και τάξη» θα παραμεριστεί από το λαό. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τη στάση των 
κυβερνητικών εταίρων στο θέμα της ΕΡΤ ΕΔΩ

* Της Κικής Αλεξάνδρου, από το 902.gr (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου