Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

KKE: Καμία αυταπάτη και αναμονή!



Σχόλιο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών 
εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το συνεχιζόμενο σήριαλ των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών και τα μεταξύ τους παζάρια επιδιώκουν να συγκαλύψουν τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, τόσο στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και των απολύσεων των εργαζομένων όσο και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα επιταχύνει την πολιτική χρεοκοπίας του λαού, με νέες περικοπές στην υγεία και την ασφάλιση, νέα φοροληστεία, με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η συζήτηση «περί δημοκρατίας» που έχει ανοίξει από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λειτουργία των «θεσμών», είναι παραπλανητική. Επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό σε κυβερνητικές μεταμφιέσεις στα πλαίσια του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης. 

Λύση για το λαό δεν είναι ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση «σωτήρων», που θα υποκλίνεται στους νόμους του σάπιου συστήματος και του μονόδρομου της ΕΕ.

Καμία αυταπάτη και αναμονή! 

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ. Το ΚΚΕ επανέρχεται σήμερα στη βουλή με τροπολογία για την κατάργησή τους. 

Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

Nα δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική-λαϊκή εξουσία. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Επικαιροποιούν τη 
συμφωνία τους να τσακίσουν το λαό. 902.gr (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου