Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Καμία κυβερνητική μεταμφίεση,"εντός των τειχών" του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση για το λαό.



Με κεντρικό στόχο να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ανακάμψει από την κρίση και να κλιμακώσουν την επίθεση στο λαό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχωρούν στο σχηματισμό δικομματικού κυβερνητικού σχήματος, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση. 

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου αναμένεται να 
πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 24ωρων.  

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο Ευ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντ. Σαμαρά, κατά την οποία συζήτησαν για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ακύρωσε προγραμματισμένο για το απόγευμα της Παρασκευής ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. «Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.
 
Ο ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει άμεσα, μετά τη σημερινή αποχώρηση των υπουργών και υφυπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση (EΔΩ) Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπουργοποιηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ σίγουρος θεωρείται ο ενεργότερος ρόλος του Ευ. Βενιζέλου, πιθανά σε θέση αντιπροέδρου. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, δεν τίθεται προς το παρόν ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, αφού η κοινοβουλευτική δύναμη των δυο κομμάτων ανέρχεται αθροιστικά στους 153 (ΝΔ 125 - ΠΑΣΟΚ 28). Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι βουλευτές που πιθανά θα στηρίξουν μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι 155, ή ακόμα και 157, αθροίζοντας στις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες ορισμένους από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.  902.gr


ΚΚΕ: Οι όποιες διαφωνίες δεν αφορούν 
την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής

Να συγκρατίσουμε την  ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση, όπου  τονίζεται ότι:

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο.

Η επίκληση της "νομιμότητας" και της "δημοκρατίας" στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο όνομα του δόγματος "νόμος και τάξη" η σημερινή συγκυβέρνηση προχώρησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για το λαό που υποφέρει είναι αδιάφορο, αν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Καμία κυβερνητική μεταμφίεση, καμία κυβερνητική αλλαγή "εντός των τειχών" του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν αποτελεί λύση για το λαό. Αυτή η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με ριζική ανατροπή του σάπιου συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου