Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ: Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το Ασφαλιστικό στις 12 Ιούνη.


 Με όλες τους τις δυνάμεις οι τοπικές και κλαδικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ οργανώνουν τα συλλαλητήρια για την Τετάρτη 12 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για το Ασφαλιστικό με κεντρική εκδήλωση τη συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κάνιγγος
Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει 
μετά απο απόφασή της και η ΟΒΣΑ. 
Ηδη, έχουν προγραμματιστεί αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 20 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στα γραφεία της Πανελλαδικής Γραμματείας κατέφθαναν και νέες συμμετοχές.
Έτσι, το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ σε Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Κοζάνη, Κόρινθο, Λάρισα, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο, Τρίκαλα, Χανιά. Την ίδια μέρα, στην Κατερίνη, η ΠΑΣΕΒΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). 

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 13 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί 
συγκέντρωση στην Καρδίτσα στα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΕ.

Οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις των ΕΒΕ με την πανελλαδική τους αγωνιστική καμπάνια, δίνουν μάχη ώστε να αποκαλυφθούν στους αυτοαπασχολούμενους της χώρας οι εγκληματικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έπεσαν σαν τα «κοράκια» πάνω στον ΟΑΕΕ, οδηγώντας τον σε οικονομική εξόντωση, πολιτική που συνεχίζει απαρέγκλιτα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 

Αποκαλύπτουν αυτό που η συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αποκαλύπτουν: Τα 50 δισ. ευρώ των αποθεματικών, τουλάχιστον, που λεηλατήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Το τζογάρισμα των εισφορών στο χρηματιστήριο, τη μετατροπή τους σε ομόλογα και το κατοπινό τους «κούρεμα». Τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία μόνο για το 2013, περικόπηκε κατά 40%, με σκοπό να μειωθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να διατεθεί περισσότερο χρήμα για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα χρήματα που οι προηγούμενες γενιές ασφαλισμένων κατέβαλλαν για να έχουν, σήμερα, σύνταξη, λεηλατήθηκαν και οι σημερινές συντάξεις, πληρώνονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων, ενώ το έλλειμμα του ΟΑΕΕ, φτάνει τα 600 εκατομμύρια. Χρησιμοποίησαν ακόμα και τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τους άνεργους ΕΒΕ για να πληρώσουν συντάξεις του προηγούμενου διαστήματος και πλέον όπως όλα δείχνουν το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία.

Για όλα τα παραπάνω μιλούν σήμερα στο «Ριζοσπάστη» ΕΔΩ, ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Ανακοίνωση Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου