Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Ανάπτυξη των αγώνων κάτω από τις ταξικές μας σημαίες»

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα 
στην πλατεία Αγ. Παρασκευής στις 7 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ 
ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 


Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων οργανισμών, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Δευτέρα 17/6 στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία.

«Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης.

Αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων 
στη σύσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να συνεχιστούν οι απεργίες, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία τη Δευτέρα στο χώρο του Ραδιομεγάρου - μέρα που αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ - τόνισαν οι εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στη σύσκεψη συνδικάτων και ομοσπονδιών, που κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ το απόγευμα του Σαββάτου.


Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων ξεκαθάρισαν εξαρχής πως στηρίζουν με όλους τους τρόπους τον αγώνα των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ξεκαθάρισαν πως πρέπει να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ο αγώνας να είναι αγώνας του συνόλου της εργατικής τάξης, καθώς η επίθεση είναι ενιαία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε την ανάγκη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. «Οφείλουμε να πάρουμε μέτρα, να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά τον αγώνα μας», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε μαζικό συλλαλητήριο και συναυλία τη Δευτέρα έτσι ώστε να δοθεί μήνυμα ότι ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται στο δρόμο.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να δημιουργήσουν κοινά κλιμάκια με άλλους εργαζόμενους και με περιοδείες στα εργοστάσια να σπάσει στην πράξη η προπαγάνδα που εντείνεται σε βάρος των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Συμπλήρωσε, δε, πως απαιτείται από τους εργαζόμενους γραμμή σύγκρουσης και ρήξης και όχι γραμμή αλλαγής διαχειριστή στην εξουσία, αν θέλουν ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπογράμμισε πως «οι απαιτήσεις κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου είναι η εργατική τάξη να είναι φθηνή εργατική δύναμη και ο έλεγχος των ΜΜΕ απόλυτος».
Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων έκαναν σαφές ότι απαιτείται οι απεργίες να παλεύονται στην πράξη και οι εργαζόμενοι να μην αγωνίζονται «κάτω από ξένες σημαίες».  Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου