Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο νέος ολετήρας - καταστροφέας που ξεκινούν τώρα από την ΕΡΤ έχει πολλαπλούς στόχους

O «902.gr» αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.  Δείτε ΕΔΩ


Προκλητικός και αποφασισμένος για τις 
αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ο Αντ. Σαμαράς *

Προκλητικός και αποφασισμένος για το κλείσιμο της ΕΡΤ με χιλιάδες απολύσεις, εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και προμηνύοντας την τύχη και άλλων δημόσιων οργανισμών. 

Υπεραμυνόμενος της απόφασης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, ο Αντώνης Σαμαράς κατέφυγε στη συκοφαντία και τη σπίλωση, για φαινόμενα διαφθοράς, αποσιωπώντας πάντως πως την κύρια ευθύνη είχαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «η ΕΡΤ ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης. Είχαμε ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα απίστευτα, που θα τα μάθει ο λαός μας. Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ…» μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός με μία συμβιβαστική πρόταση επιχείρησε να διευκολύνει την αλλαγή της στάσης των εταίρων στη συγκυβέρνηση για την ΕΡΤ.
Ειδικότερα, δήλωσε πως θα οριστεί προσωρινή ευρεία διακομματική επιτροπή που θα προσλάβει μικρό αριθμό εργαζομένων για να αρχίσει η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος. 

Δήλωσε πως αναμένει ανάλογη στάση ευθύνης από τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στο έργο της η συγκυβέρνηση. Τέλος, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο φορέα. 


Γιατί ισοπεδώνουν τώρα την ΕΡΤ;

Ο νέος ολετήρας – καταστροφέας που ξεκινούν 
τώρα από την ΕΡΤ έχει πολλαπλούς στόχους:

Σηματοδοτεί τη συνέχιση της βάναυσης επίθεσης στα πιο στοιχειώδη εργατικά - λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στη χώρα, οι οποίοι ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης. 

Συνιστά κλιμάκωση του αυταρχισμού, των απειλών κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, μεγαλύτερου αποκλεισμού του κλπ.
Επιχειρούν ταυτόχρονα να συντρίψουν  - εξαλείψουν τις όποιες εργασιακές κατακτήσεις υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ, στο Δημόσιο κλπ. 

Να αρπάξουν εδώ και τώρα ό,τι μπορούν οι μεγαλοκαναλάρχες από την τεράστια περιουσία της ΕΡΤ και τα δίκτυά της που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός.

Να βάλουν χέρι σε κονδύλια από χαράτσια, κοινοτικά προγράμματα, να αποσπάσουν τις συχνότητες, τις αρμοδιότητες κ.ά. προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες λόγω της κρίσης από τη μείωση της διαφήμισης, αλλά κυρίως να επιβάλουν για λογαριασμό της αστικής τάξης τον απόλυτο έλεγχό τους, τη δικτατορία τους στα ΜΜΕ.

Εδώ η συγκυβέρνηση και ειδικότερα η ΝΔ επιχειρεί να υπερκεράσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πίσω από τις κούφιες διακηρύξεις περί αντιμετώπισης της διαπλοκής και πέρα από τους ύμνους στον Ομπάμα και το ΔΝΤ είχε και φανερές συναντήσεις με τα συγκροτήματα και τους μεγαλοεκδότες. Να τους αποδείξει ότι αυτή είναι πιο χρήσιμη στην κυβέρνηση.

Γι' αυτό ξεκινούν από την ΕΡΤ. 

Όλα αυτά τα νιώθουν τα λαϊκά τμήματα που υποφέρουν. Και γι' αυτό υπάρχει η γενικευμένη λαϊκή αντίθεση και αλληλεγγύη προς το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ παρά το ρόλο της και τα κουσούρια της.
Η συνεισφορά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, με τις θέσεις, τη δράση και τα μέσα που παρέχει, όπως ο «902», είναι καθοριστική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου