Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις - Άγρια κρατική καταστολή.


  
Ίσως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν αυτήν τη στιγμή σε πλατείες, κεντρικές αρτηρίες και γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. 


Η αστυνομία επιτίθεται με βαρβαρότητα στους συγκεντρωμένους και υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, ίσως 4 στην Κωνσταντινούπολη και 1 στην Άγκυρα. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δηλώνει αποφασισμένη να καταστείλει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι με πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πάρκο Γκεζί, αλλά υιοθετούν και συνθήματα, αιτήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη γειτονική χώρα. 


Οι Τούρκοι κομμουνιστές συμμετέχουν  
με αποφασιστικότητα  στις διαδηλώσεις.

Πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις - Καταστολή από το αστικό κράτος
Πολύ μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε Άγκυρα, Σμύρνη και άλλες μεγάλες πόλεις. Υπάρχουν πληροφορίες (οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τις κρατικές αρχές) για 4 νεκρούς διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και 1 στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής είναι σκληρές και σώμα με σώμα. Υπάρχουν δεκάδες, ίσως εκατοντάδες τραυματίες....

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΕΔΩ) Μεγάλες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις - Άγρια κρατική καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου