Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ: Προς τους εργαζόμενους όλων των δημόσιων φορέων. Οργάνωση της πάλης. Ψηλά το κεφάλι.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».


 Σε αγωνιστική εγρήγορση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Σε διαρκή γενική συνέλευση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, όπως αποφάσισαν σε μαζικότατη γενική τους συνέλευση, μετά από πρόταση της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας. Αυτή την ώρα γενική συνέλευση-συγκέντρωση πραγματοποιείται στο προαύλιο του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ, μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Καταγγέλλουν την απόφαση της συγκυβέρνησης, που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, στρώνοντας το έδαφος και για λουκέτο στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, επίσης, όπως και κάνουν, παρέμβαση στο πρόγραμμα ενώ περιφρουρούν και τις εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.  902.gr
ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ΕΡΤ

Κλείνει τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ - Αντιδράσεις από 
τους εργαζόμενους  - Δήλωση Γ. Γκιόκα  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου