Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

"...Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας", το τελευταίο πιο σύντομο ανέκδοτο.Επιμονή στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις για το τσάκισμα του λαού.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου, με ορίζοντα 4ετίας εξέφρασε σε διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη συνάντησή του με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, εμφανίζοντας το κόμμα του αλλά και εκείνο του ΠΑΣΟΚ ως στυλοβάτες της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος.

Επαναφέροντας το κλίμα της τεχνητής ευφορίας περί αξιοπιστίας και αναγνώρισης των προσπαθειών της κυβέρνησης από τους δανειστές και τις αγορές, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένουν η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ, η ομαλή χρηματοδότηση και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Επικαλούμενος την απόφαση του ΣτΕ, επέμεινε για κλείσιμο της «αμαρτωλής», όπως την χαρακτήρισε ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι θα επισπευθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα.

'Οσον αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως ενώ στη δεύτερη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης είχε συμφωνήσει με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την προσωρινή λειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης, σήμερα κινήθηκε έξω από το πλαίσιο αυτής της λύσης. 

Σε τακτικισμούς για να κρύψουν την ταύτισή τους στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων, των νέων λουκέτων που θα 'ρθουν στο δημόσιο με τραγικές επιπτώσεις για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, επιδόθηκαν οι  πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.  Στόχος ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων αλλά και η αναδιανομή ρόλων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. 

Σε δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε κοινός τόπος και θέση των τριών κομμάτων για την ΕΡΤ. Δήλωσε πως επανέφερε την πρότασή του για αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό της ΕΡΤ, ενώ θα είναι σε λειτουργία η Ραδιοτηλεόραση, πρόταση που δεν αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έσπευσε να δηλώσει ότι το κόμμα του παραμένει υπέρμαχος των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτησης των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα», διευκρινίζοντας την προσήλωσή του στην ΕΕ των μονοπωλίων.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το πολιτικό κόστος και επιχειρώντας να κρατήσει αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, δήλωσε πως «το μαύρο στη Ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων». Διεκδικώντας για το κόμμα του ενισχυμένο ρόλο στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξέδωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ερήμην των 4 υπουργών που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως αυτό αποτελούσε στην ουσία «άρνηση της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων που συγκρότησαν και στηρίζουν την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα προς την Δημοκρατική Αριστερά να παραμείνει στη συγκυβέρνηση,  τονίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία, δεν  αντέχει πρόωρες εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ρυθμιστής της κατάστασης, πρότεινε σειρά μέτρων για την επικαιροποίηση και την επαναθεμελίωση της  προγραμματικής συμφωνίας, που όπως ισχυρίστηκε θα επιτρέψει στην τρικομματική κυβέρνηση να λειτουργήσει ομαλά με ορίζοντα τετραετίας.
 
Ξεκαθάρισε ότι για το ΠΑΣΟΚ, η θέση της χώρας, είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναλαμβάνοντας τις ψευδαισθήσεις περί Ευρωπαϊκού νότου και αλλαγής των συσχετισμών, που μπορεί να αλλάξει τη φιλομονωπολιακή πολιτική της ΕΕ.

Όσο αφορά την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε και αυτός, να κρατήσει αποστάσεις, κάνοντας λόγο για μονομερείς αποφάσεις, εν αγνοία των εταίρων της συγκυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει λύση με την υιοθέτηση σειράς μέτρων για την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου