Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ: Το τυρί στη φάκα είναι η περιβόητη "ανάπτυξη".



ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την ολοκληρωτική παράδοση 
των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια*

Με αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα λιμάνια της χώρας απαντούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε αυτά, στη διαδικασία της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμενικών υποδομών της χώρας στους μονοπωλιακούς ομίλους τύπου COSCO.
 
Στον Πειραιά, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και συγκέντρωση στις 12.30 στις πύλες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση οργανώνει μία φιέστα με τον πρωθυπουργό να «κατεβαίνει» στο εργασιακό κάτεργο της COSCO για να εγκαινιάσει την προβλήτα ΙΙΙ που κατασκευάζει το μονοπώλιο.

Ανακοίνωση για την παράδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και  άλλων  
λιμανιών στα μονοπώλια εξέδωσε το ΠΑΜΕ, επισημαίνει:
 
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια. Με βάση τις συμφωνίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, στόχο έχουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στο 2013, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το τυρί στη φάκα είναι η περιβόητη "ανάπτυξη", οι υποσχέσεις 
ότι κάθε λιμάνι θα γίνει πόλος επενδύσεων.  Λένε ψέματα.

Την "εργασιακή ζούγκλα" στην COSCO, τις συνθήκες εργασίας στα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατηγά πλοία, με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ - κοινωνικοασφαλιστική προστασία, συνδικαλιστική οργάνωση, τα διατυμπανίζουν ως "πρότυπα" για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η πολυδιαφημιζόμενη εκποίηση των λιμανιών, των μαρίνων, των αιγιαλών στο μεγάλο κεφάλαιο οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος των εργαζομένων.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας δεν θα έχει επίπτωση μόνο στους λιμενεργάτες και στις συνθήκες δουλειάς τους, θα έχει άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους στα πλοία, στα ναυπηγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, στους μικρούς αλιείς και φτωχούς αγρότες, ακόμα και στις εισαγωγές και εξαγωγές που περιλαμβάνουν κρίσιμους τομείς στρατηγικής σημασίας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα προς όφελός τους, αντίθετα προετοιμάζονται σε βάρος τους πρόσθετα αντεργατικά μέτρα, στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης.

Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να δυναμώσει ο δρόμος της ταξικής πάλης, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο εργατικό κίνημα όπου αποτελούν πλειοψηφία οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, να αναπτυχθούν αγώνες σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για λιμάνια λαϊκή περιουσία, ενταγμένα στον κεντρικό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

* Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου