Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

 ΠΑΣΕΒΕ: Ημέρα πανελλαδικής δράσης η σημερινή



Ημέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης η σημερινή για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που κινητοποιούνται υπό το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ σε περισσότερες από 20 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Ρόδο και τα Χανιά μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια κατεδάφισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ, στο οποίο καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κάνιγγος.


Στη Θεσσαλονίκη συμβολική κατάληψη στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ, επί της Εγνατίας, πραγματοποιούν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Έχουν αναρτήσει ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους».

Συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Ηράκλειο, Καβάλα, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Τρίκαλα, Χανιά.

 

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο και την Ξάνθη.  

Στην Κοζάνη, συγκέντρωση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποιούν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ ενώ συμμετέχουν και τα Σωματεία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ιδιοκτητών Καφενείων-Καφεπωλών, Κομμωτών-Κουρέων και Υδραυλικών Κοζάνης. Κατέθεσαν υπόμνημα ζητώντας το σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων.

Επίσης στην Κατερίνη, η ΠΑΣΕΒΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), ενώ το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καρδίτσα στα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΕ. Στην Ικαρία, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων οργανώνει συγκέντρωση αύριο, στις 8.30 το βράδυ, στον Αγιο Κήρυκο και την Πέμπτη, 13 του Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στις Ράχες, στην αίθουσα του Χριστού.

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ που διακινήθηκε το προηγούμενο διάστημα υπογραμμίζεται η ένταση της επίθεσης που εξαπολύει η τρικομματική συγκυβέρνηση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. 
Οι μικρομαγαζάτορες, αυτοκινητιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί επιστήμονες ενημερώθηκαν συνολικά για:
- Τη λεηλασία των αποθεματικών, όπου τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια, τις προηγούμενες δεκαετίες, έγιναν λίπασμα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
- Το τζογάρισμα των εισφορών στο χρηματιστήριο και το «κούρεμα» με τα ομόλογα.
- Τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία μόνο για το 2013 «έπεσε» κατά 40%, ενώ σκοπός τους είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο, για να διατεθεί περισσότερο χρήμα για την ανάπτυξη που διαφημίζουν, για τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αποτέλεσμα, όλων των παραπάνω, όπως αναφέρει η ΠΑΣΕΒΕ είναι: Τα χρήματα που οι προηγούμενες γενιές πλήρωσαν για να έχουν, σήμερα, σύνταξη, λεηλατήθηκαν. Οι συντάξεις, πια, πληρώνονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Ο ΟΑΕΕ, σήμερα, παρουσιάζει έλλειμμα 600 εκατομμυρίων και δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις.

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τους άνεργους συναδέλφους, για να καταβληθούν συντάξεις. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία. Εκβιάζουν προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι συνεχείς περικοπές ότι δε θα πληρωθούν οι συντάξεις.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που προβλέπουν παραπέρα πετσόκομμα των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και η κατεδάφιση των υπηρεσιών Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας που έχουν πληρωθεί με ιδρώτα. (Από το 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου