Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Συλλαλητήριο» για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους.



Κοινή ανακοίνωση για την προσπάθεια να στηθεί νέο 
κέντρο κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι δυνάμεις της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στην ΕΣΗΕΑ, της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σε ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ αναφέρονται στο συλλαλητήριο που εμφανίζονται να διοργανώνουν 12 Ομοσπονδίες, ανάμεσα σε αυτές και οι τρεις παραπάνω. 

«Ενα περίεργο συλλαλητήριο για εμάς χωρίς εμάς»

Είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης, η οποία σχολιάζει τόσο τον τρόπο που αποφασίστηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και τα πεπραγμένα και τους στόχους των διοργανωτών της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή των ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ στις 20/6 μαζί με άλλες εννιά ακόμα Ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν σε συλλαλητήριο για τις 29/6 και στη συνέχεια σε: "...γενική πολιτική απεργία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων".

Αναρωτιέται κανείς:

Σε ποια συνεδρίαση ΔΣ, σε ποια Ομοσπονδία, πότε και με ποια σύνθεση πάρθηκε τέτοια απόφαση; Πότε συνεδρίασαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΣΠΕΡΤ;
Καλούν σε "γενική πολιτική απεργία" αυτοί που στο διασωματειακό των ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να "θάψουν" άρον άρον την απεργία στον κλάδο που κηρύχθηκε με αφορμή το μαύρο και τις απολύσεις στην ΕΡΤ;

Αυτοί που στις απεργίες του κλάδου ως μόνη συμβολή για την οργάνωση των αγώνων θεωρούν την αποστολή εξώδικων, την έκδοση ανακοινώσεων και την προσφυγή στα αστικά ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια;

Αυτοί θα οργανώσουν γενική πολιτική απεργία;

Ποιο είναι το κίνημα πάνω στο οποίο στηρίζουν τη συμμαχία τους οι τρεις "πρωτοπόρες" Ομοσπονδίες των ΜΜΕ; Μερικά μόνο παραδείγματα για τα έργα και τις ημέρες τους:
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων πρωτοστάτησε στην υπογραφή ΣΣΕ με μείωση μισθών χωρίς να κηρύξει ούτε μία στάση απεργίας έστω και προσχηματικά. Συμφωνεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων που τσακίζει το 8ωρο. Στήριξε την παρουσία της στο συνέδριο του ΕΚΑ έχοντας ως αντιπροσώπους 100 απεργοσπάστες στελέχη σούπερ μάρκετ.

Τι έκανε στο χώρο της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 13/6 ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Απολύτως τίποτα. Ωστόσο έχει βάλει την υπογραφή της για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στήριξε την εφαρμογή του "Καλλικράτη", που αποδείχθηκε τελικά μηχανισμός επιβολής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών. Προχώρησε σε νόθο συνέδριο αποκλείοντας το 1/3 των αντιπροσώπων γιατί στην ανάδειξή τους ψήφισαν και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ. Οδηγεί σε εκφυλισμό το κίνημα όταν καλεί σε δυναμικές καταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει τους εργαζόμενους να χτυπάνε κάρτα για να μη χαθούν τα μεροκάματα.

Κοινή συνισταμένη και των 12 Ομοσπονδιών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι ότι στη διοίκησή τους πλειοψηφούν οι δυνάμεις της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΡΙΖΑ) και οι μετανιωμένοι Πασκίτες. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός νέου κέντρου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που θα υποτάξει το κίνημα σε κυβερνητικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις κάνοντάς τον μοχλό για την εφαρμογή των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών που θα εφαρμόζονται με το μανδύα της αριστερής διακυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και πρώτα απ' όλα στην 
ΕΡΤ πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. 

Να γυρίσουν την πλάτη μια για πάντα σε αυτόν τον εκφυλισμό. Να ενώσουν τώρα τη δύναμή τους με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται στην ίδια μέγκενη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν το ίδιο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των όποιων κυβερνήσεων, ώστε δίνοντας λύση στα προβλήματά τους σήμερα να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική νίκη απέναντι στα μονοπώλια και το κράτος που τα υπηρετεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου