Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Φορείς

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καλώντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».

Το Συντονιστικό Αγώνα Ενάντια στη συρρίκωνση 
και κατάργηση φορέων του Δημοσίου

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στην κατάργηση και συρρίκνωση φορέων.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:


«Όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το Συντονιστικό, συγκυβέρνηση και Τρόϊκα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι καταργήσεις–συγχωνεύσεις και οι απολύσεις, να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις !!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ

Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ. Να μπουν και άλλοι χώροι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά στην ποινικοποίηση των αγώνων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !».

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου


καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο της ΕΡΤ και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών. 

 Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: 

«Η απόφαση αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους.

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!».  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου