Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο ΕΚΑ: Να βάλουμε τέρμα στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος.

Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις του εργοδοτικού 
και κυβερνητικού συνδικαλισμού. 


Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις που έχουν οδηγήσει στον 
εκφυλισμό μεγάλο μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έκαναν καθαρό για μια ακόμα φορά σήμερα ότι βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, για την οργάνωση των αγώνων και από αυτή τη σκοπιά αρνούνται να γίνουν κολυμπήθρα για να ξεπλυθούν οι δυνάμεις που δουλεύουν στο συνδικαλιστικό κίνημα για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Μ' αυτά τα δεδομένα η παράταξη με την οποία εκφράζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ, η ΔΑΣ, δήλωσε σήμερα ότι δε θα μετέχει στο προεδρείο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ έκαναν σαφές ότι αυτή η στάση είναι μια στάση ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που εμπιστεύθηκαν τις ταξικές δυνάμεις, απέναντι στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος, που υπηρετούν, είτε το θέλουν είτε όχι, με τη στάση και τη γραμμή τους στο κίνημα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ).

Καταγγέλλοντας αυτή τη δράση των άλλων δυνάμεων, που, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, υπηρετούν την ίδια γραμμή της υποταγής και της υπονόμευσης του εργατικού κινήματος, τα στελέχη της ΔΑΣ έκαναν σαφές πως η θέση τους για μη συμμετοχή στο προεδρείο δεν είναι αποχή, αλλά το αντίθετο: Σημαίνει ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Και αυτό θα το κάνουν συμμετέχοντας ενεργά και στο ΕΚΑ, όπως και σε κάθε άλλο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος της εργατικής τάξης. Έκαναν καθαρό ότι η θέση τους για το προεδρείο του ΕΚΑ αφορά μόνο στο ΕΚΑ, χτυπώντας «καμπάνα» στην εργατική τάξη για τα νέα χαρακτηριστικά του εκφυλισμού στο εργατικό κίνημα.
Η συγκρότηση του προεδρείου από τις άλλες δυνάμεις θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ. (902.gr)

Επισυνάπτεται η προκήρυξη της ΔΑΣ που θα μοιράζεται 
από την Πέμπτη σ' όλους τους χώρους δουλειάς. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου