Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ για δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό



Σε  πορεία προς την Βουλή, εξελίχθηκε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, για δημόσια – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών.

Με συνθήματα όπως «Έξω οι εταιρείες από την υγεία, δωρεάν να είναι τα νοσοκομεία» και «Δώστε βιβλιάρια σε όλον το λαό, η υγεία είναι αγαθό», εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι,  Λαϊκές Επιτροπές, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Αθήνα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν δυναμικά στη βουλή. (Δείτε εδώ βίντεο από την πορεία).

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωσή του σημείωσε ότι «Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Με τον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανένας. Θα πρέπει να οργανωθεί άμεσα παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας». (Δείτε εδώ την δήλωση του Δ. Κουτσούμπα). 

Νωρίτερα, στην ομιλία της απο το βήμα της συγκέντρωσης  η Όλγα Σιάντου μέλος του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας σημείωσε ότι η Υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά λαϊκό δικαίωμα και αποκλειστική ευθύνη του κράτους... (Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου