Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«...Πόσο εύκολα και ευχάριστα γλιστράς προς τα κάτω, μόλις βρεθείς στην τσουλήθρα!»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχή τα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο 


Απλόχερος στους βιομηχάνους εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του σε εκδήλωση του «ΤVXS» με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι το κεφάλαιο δεν κάνει «κεφαλοκλείδωμα» όπως χαρακτηριστικά είπε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται από δύναμη ανατροπής σε δύναμη προσαρμογής αλλά απλώς «το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δε βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής. Αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων».

Υποσχέθηκε απερίφραστα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει «συνθήκες κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο (...) δηλαδή ελπίδα στον παραγωγικό κόσμο της χώρας».

Υποσχέθηκε ακόμα  δημόσιο χρήμα στις επιχειρήσεις μέσα από «στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης από αναπτυξιακό δημόσιο φορέα ειδικού σκοπού».

Υποστήριξε ένα φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις «που επιτρέπει το μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό» και εγγυήθηκε ένα «σύγχρονο και αντιγραφειοκρατικό δημόσιο τομέα εργαλείο του αναπτυξιακού σχεδιασμού»  με άλλα λόγια αποτελεσματικότερο εργαλείο στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δεν παρέλειψε να απευθύνει και το δικό του κάλεσμα στους επενδυτές υποδεικνύοντας τους και  τα πεδία κερδοφορίας που θα είναι «το αγροτοδιατροφικό, το τουριστικό, το κατασκευαστικό, το ενεργειακό, όπως και εκείνο της βιομηχανίας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της έρευνας». 

Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι η πρώτη πράξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας και αφού περιπλανήθηκε σε ένα προεκλογικό πέλαγο δημαγωγίας κατέληξε στην μοναδική υπόσχεση προς το λαό. 

Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ! 

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός «ότι ο πρωθυπουργός κατανόησε και έθεσε τα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα» και συμπλήρωσε ότι προσδοκά «την ίδια στάση και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ήδη έχει διατυπώσει θετικές θέσεις».

Επισήμανε ακόμα ότι η στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και της βιομηχανίας «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής σύγκλισης, να είναι βασικός και υπερκομματικός στόχος στην πορεία εξόδου από την κρίση».


Μάζωξη υπερκομματικών!  Για σκέψου!  

Να συμμετέχεις και να υπερακοντίζεις σε μια εκδήλωση όπου "...βασικός και υπερκομματικός στόχος" της είναι η συντήρηση και διεύρυνση του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, δηλαδή,  συνέχισης της  καταλήστευσης και εξαθλίωσης του λαού, με πιο άμεσους και βίαιους τρόπους,  τη στιγμή   που αυτό -το σύστημα- αντικρύζει το ιστορικό του τέλος, τι στιγμή που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Εδώ πάει για τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  το «...Πόσο εύκολα και ευχάριστα γλιστράς προς τα κάτω, μόλις βρεθείς στην τσουλήθρα!»*

* Μαρξ - Ένγκελς «Για το Ρεφορμισμό», εκδ. Σ.Ε. σελ.214.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου