Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«...Δεν έχουν καμία δουλειά οι αστυνομικές δυνάμεις στις απεργιακές και εργατικές κινητοποιήσεις...»

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στο Γενικό 
Συμβούλιο πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ΠΟΑΣΥ 

 
Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που συμφωνεί και υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν επιπτώσεις σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και πλήττουν το προσωπικό της αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ, μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιών Ενώσεων της ΠΟΑΣΥ.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των αστυνομικών, καλώντας τους να παλέψουν στο πλάι του λαϊκού κινήματος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη έχεις ώς εξής:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ΠΟΑΣΥ, που συγκλήθηκε με αντικείμενο την περαιτέρω πορεία υλοποίησης των αποφάσεων του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου σας.

Κύριοι αντιπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ,

Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Κεφαλονιά ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να δώσει λύσεις στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι σεισμόπληκτοι. Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης έμειναν στα χαρτιά.

Οι ελιγμοί της κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για επιστροφή μέρους των μισθολογικών περικοπών προς τους ένστολους, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Θα αξιοποιηθεί για τον εγκλωβισμό, την περιχαράκωση και τον αποπροσανατολισμό των ένστολων.

Απαιτούμε να επανέλθουν τώρα μισθοί 
και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν ταυτίζουμε το χαρακτήρα της Αστυνομίας ως μηχανισμού καταστολής του κράτους με το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν και που όπως και ο υπόλοιπος λαός υφίσταται τα δεινά της κρίσης και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Αποστολή της Αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι η δράση ενάντια στο λαϊκό κίνημα. 

Δεν έχουν καμία δουλειά οι αστυνομικές δυνάμεις στις απεργιακές και εργατικές κινητοποιήσεις, στον αγώνα που δίνουν οι φτωχοί αγρότες ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας τόσο στη Βουλή με ερωτήσεις, όσο και στις συναντήσεις μας με την Ομοσπονδία και τΙς Ενώσεις. Έχουμε καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας, την αναγκαιότητα να υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός υπηρεσιών. Ζητήσαμε η αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας καθώς και η αμοιβή της υπερωριακής υπηρεσίας να γίνεται όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σε πρόσφατη ερώτηση του ΚΚΕ υποστηρίξαμε το δίκαιο αίτημά σας για δημιουργία λεσχών εστίασης για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια του προσωπικού της Αστυνομίας. Για το σκοπό αυτό αναδείξαμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, καθώς και το βαθμό επικινδυνότητας της υπηρεσίας. Υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας σχετικά με τα επικουρικά σας ταμεία. 

Αγωνιζόμαστε για να έχει όλος ο λαός 
αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία. 

Αντιδράσαμε στις διώξεις απέναντι σε συνδικαλιστές αστυνομικούς. Η κυβέρνηση μάλιστα προσπαθεί να τις επαναφέρει σε δεύτερο βαθμό.

Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που συμφωνεί και υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν επιπτώσεις σε όλες τις λαϊκές οικογένειες. Πλήττουν το προσωπικό της αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους. Για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων αυτής της πολιτικής το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με συνδικάτα και φορείς που αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα, για έξοδο από την κρίση προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.

Είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση. Δεν λύνει κανένα εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, εξειδικεύοντας ακόμα περαιτέρω το δόγμα Νόμος και Τάξη. Ενισχύει τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι λαϊκές οικογένειες κατά το παρελθόν με τις πολιτικές της λιτότητας και που η οικονομική κρίση ήρθε να τις επιδεινώσει ακόμη περισσότερο με μνημόνια και χαράτσια, δε μπορούν να τις αντιμετωπίσουν αλλιώς παρά μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων.

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται όχι μόνο για να αποκρούσει τις συνέπειες της κρίσης αλλά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οργάνωση της ζωής με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Στην προσπάθεια αυτή το προσωπικό της Αστυνομίας δε μπορεί να βρεθεί απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα έχουν και οι ίδιοι συμφέρον να παλέψουν στο πλάι του λαϊκού κινήματος. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να απαλλαγούν μια και καλή από τις συνέπειες αυτών των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου