Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ ...πάλη για την κατάργηση των διοδίων. Για Συγκοινωνίες δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη

Σε αγώνα για την κατάργηση των 
διοδίων καλεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


Να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων και για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη, καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες προκλητικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Αποτελεί πρόκληση για το λαό που δοκιμάζεται από την κρίση, η συνεχής αύξηση στις τιμές των διοδίων και η επέκταση τους μέσα στους δήμους της Αττικής. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι δοκιμάζονται από τη θύελλα των μέτρων που μειώνουν το λαϊκό εισόδημα. 

Με τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών της προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κοκ. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τις μεγάλες αυξήσεις που προβλέπονται και για το μέλλον.

Στην ουσία ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει.

Το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στις προκλητικές αυξήσεις των διοδίων από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και στα διάφορα δήθεν "εναλλακτικά" σχέδια, που ακούγονται από διαφόρους δημάρχους και πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για επιβολή αναλογικών διοδίων. 

Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την - με τον ένα ή άλλο τρόπο - παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους. Γι΄αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.»

Από το 902.gr

2 σχόλια:

  1. Πράγματι σε λίγο στο περίπτερο θα πηγαίνουμε και θα υπάρχει στο δρόμο μπάρα και κιόσκι διοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν αποκλείεται. Το να ταξιδεύεις στους εθνικούς δρόμους θυμίζει αρχαία ελληνική μυθολογία, κάτι σαν τους άθλους του Θησέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή