Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βενεζουέλα: Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία των υποστηρικτών του Μαδούρο

Δεκάδες χιλιάδες μοτοσικλετιστές, έστειλαν
«μήνυμα ειρήνης και ενότητας της χώρας».
  

Δεκάδες χιλιάδες μοτοσικλετιστές, υποστηρικτές της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, συμμετείχαν σήμερα σε μηχανοκίνητη πορεία, στέλνοντας, όπως ανέφεραν, «μήνυμα ειρήνης και ενότητας της χώρας». 

Ταυτόχρονα καταδίκασαν τις βιαιότητες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, η οποία στήνει οδοφράγματα στους δρόμους και ενεργοποιεί τους αποκαλούμενους «γκουαρίμπας», που -όπως οι μοτοσικλετιστές καταγγέλλουν- χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό για να δημιουργήσουν εικόνα αποσταθεροποίησης.

Η πορεία έκανε κάλεσμα για ειρήνη και παύση της βίας που άφησε πίσω της αρκετούς νεκρούς, ανάμεσά τους και μία μοτοσικλετίστρια που δολοφονήθηκε από φασιστικές ομάδες σε ένα ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο Mέγαρο «Μιραφλόρες», έδρα της μπολιβαριανής κυβέρνησης, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Μαδούρο και την αντίθεσή τους στο «βελούδινο πραξικόπημα» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο Μαδούρο, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στο προεδρικό μέγαρο, επανέλαβε ότι οι ενέργειες της αντιπολίτευσης αποτελούν «φασιστική επιθετικότητα», που στόχο έχουν «να τερματίσουν την μπολιβαριανή επανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου