Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΣΕ: Καταγγέλλει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας από αντιδραστικές δυνάμεις


 
Στις 19 Φλεβάρη, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση καταδικάζοντας τα σχέδια ντόπιας ολιγαρχίας και ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. 

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταγγέλλει τα σχέδια και έργα αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας από αντιδραστικές δυνάμεις και ομάδες με την υποστήριξη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 

Τα πρόσφατα βίαια ενορχηστρωμένα γεγονότα στο Καράκας και άλλες περιοχές δείχνουν καθαρά την πρόθεση της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων υποστηρικτών του που στοχεύουν στο να μπουν εμπόδια στις προσπάθειες της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας να λύσει και να ικανοποιήσει κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες.

Τι οικονομικό σαμποτάζ σε πολλαπλά επίπεδα, οι βίαιες προκλήσεις και τρομοκράτηση του λαού πηγαίνουν χέρι-χέρι με τη νοσταλγία του παλιού κατεστημένου, το οποίο χάνει προνόμια και έτσι δρα υπονομευτικά εναντίον της Μπολιβαριανής επανάστασης και των λαϊκών δυνάμεών της.

Το ΠΣΕ εκφράζει την ολόπλευρη αλληλεγγύη του στην οργάνωση - μέλος της COSI (Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη), στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας και στο λαό της Βενεζουέλας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και οι φιλειρηνικές δυνάμεις στον κόσμο εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη στον αγώνα για να γίνει πραγματικός αφέντης στον τόπο του, με ειρήνη και κυριαρχία».

Στη συνέχεια, η οργάνωση της Βενεζουέλας COSI απέστειλε το δικό της μήνυμα στο ΠΣΕ και τις οργανώσεις - μέλη του, καλώντας ταυτόχρονα τις διπλωματικές αρχές και πρεσβείες της χώρας να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αναδείξουν την 26η Φλεβάρη ως παγκόσμια μέρα δράσης και αλληλεγγύης με το λαό της Βενεζουέλας με τίτλο: «Οι λαοί ενωμένοι και αλληλέγγυοι με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας».

Η σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα της οργάνωσης 
COSI στις 21 Φλεβάρη μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού μέσα από τους πράκτορες διπλωμάτες του και την απευθείας χρηματοδότηση (με μεσολαβητές τις ΜΚΟ) των φασιστικών ομάδων που αποτελούν λακέδες και μισθοφόρους, τρομοκράτες και πληρωμένους μαφιόζους, με στόχο την τρομοκρατική δράση εναντίον θεσμών και περιουσιών, οδηγώντας ακόμη και σε απώλεια ζωών αθώων και σε τραυματισμούς. 

Αυτή η δράση έρχεται σε συνδυασμό με τη συνεργεία μιας συντονισμένης εθνικά και διεθνώς εκστρατείας των ΜΜΕ που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρόμου στην παγκόσμια κοινή γνώμη, μανιπουλάροντας ακόμη και εικόνες καταπίεσης άλλων εποχών και άλλων χωρών ως "απόδειξη" του κυβερνητικού αυταρχισμού κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας έκφρασης. 

Σε αυτά τα πλαίσια, καλούμε όλους τους λαούς του κόσμου να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους προς την ανοιχτή παρέμβαση των ΗΠΑ, εκφρασμένη από τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας δράσης και αλληλεγγύης, υπό τον τίτλο "Λαοί ενωμένοι - αλληλέγγυοι με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας" στις 26 Φλεβάρη 2014».

Το κάλεσμα το υπογράφουν οι Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, πρόεδρος του COSI και Γιούλ Γιαμπούρ, Γενικός Γραμματέας του COSI, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και βουλευτής.

Από το 902.gr

1 σχόλιο: