Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ: Επόμενος αγωνιστικός σταθμός ο γιορτασμός του Κιλελέρ...Κι όσοι πιο πολλοί στον αγώνα, τόσο πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί».

Αποχώρησαν χτες τα τρακτέρ συντεταγμένα από το μπλόκο 
της Νίκαιας. Συσκέψεις και συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες
 
 
Συντεταγμένα, όπως πήγαν εκεί, και με ακμαίο ηθικό, αποχώρησαν χτες το πρωί από το μπλόκο της Νίκαιας οι Θεσσαλοί αγρότες, κλείνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ, που φέτος θα διοργανώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων.
 Σε δηλώσεις του, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε: «Δεν νιώθουμε ηττημένοι που αποχωρούμε από το μπλόκο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει ικανοποιήσει τα ζωτικά αιτήματά μας. Οχι μόνο γιατί πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αλλά και γιατί στις τρεις βδομάδες που είμαστε εδώ στο μπλόκο και στον ένα μήνα που πέρασε από τις 21 Γενάρη που βγάλαμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, καταφέραμε αρκετά και μάθαμε περισσότερα.

Καταφέραμε να κάνουμε γνωστά στο πανελλήνιο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. 

Καταφέραμε να πείσουμε για το δίκιο μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα κι αυτό εκφράστηκε με το κύμα λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα μας, αλλά και με τη λαϊκή συμμαχία στα μπλόκα. 

Μάθαμε, καλύτερα, ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι πραγματικοί φίλοι μας. Ολα αυτά είναι σημαντική επένδυση για το αύριο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με διάφορες μορφές πάλης για τους ίδιους στόχους. Κι έχουμε, οι αγρότες, πολλούς τρόπους να τιμωρήσουμε όλους εκείνους που μας αντιμετωπίζουν εχθρικά ή μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα...».

Την υπόσχεση ότι θα ξαναβγούν στους δρόμους, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, έδιναν οι αγρότες την ώρα που έβαζαν μπροστά τις μηχανές των τρακτέρ. Κορνάροντας και χαιρετώντας με σφιγμένες γροθιές, αποχωρούσαν από το μπλόκο. «Δώστε τα χαιρετίσματα στην εξουσία ότι γρήγορα θα μας ξαναβρεί μπροστά της και δεν πρόκειται, εύκολα, να ξεμπλέξει μαζί μας», φώναζε προς τους δημοσιογράφους αγρότης από χωριό της Καρδίτσας.

Κι άλλος, από χωριό των Τρικάλων, δήλωνε: «Γυρίζουμε στα χωριά μας με το κεφάλι ψηλά. Την άλλη φορά θα είμαστε περισσότεροι. Θα έρθουν μαζί μας κι αυτοί που τώρα δεν μας ακολούθησαν κι έμειναν στα σπίτια και στα καφενεία. Κι όσοι πιο πολλοί στον αγώνα, τόσο πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί».

Από τη στήλη  "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου