Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πύργος: Με δυναμική πορεία ολοκλήρωσαν οι αγρότες την παρουσία τους στα μπλόκα



Με μία μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου αλλά και με αποκλεισμό του δρόμου για μισή ώρα, παρά την έντονη αστυνομοκρατία, οι αγρότες του Πύργου ολοκλήρωσαν την πολυήμερη παρουσία τους στα μπλόκα και πλέον συνεχίζουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές.

Σήμερα Σάββατο, οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο μπλόκο στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου αποφάσισαν, σε γενική τους συνέλευση, την αποχώρησή τους από το μπλόκο και τη συνέχιση του αγώνα τους με άλλες μορφές. Στην κατεύθυνση αυτή, την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο νοσοκομείο του Πύργου, ανοίγοντας τα ταμεία για να έχει δωρεάν πρόσβαση όλος ο λαός. 

Παράλληλα, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη 
συμμετοχή τους στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, οι αγρότες έκαναν πορεία στους δρόμους του Πύργου, με τους κατοίκους της πόλης να εκφράζουν με χειροκροτήματα τη συμπαράστασή τους. Στο πλευρό των αγροτών ήταν και σήμερα σωματεία, το ΠΑΜΕ, φοιτητές από το ΜΑΣ, ο σύλλογος Γυναικών και άλλοι. 

Αξίζει να σημειωθεί η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας αλλά και η προσπάθεια του υπεύθυνου αξιωματικού να απαγορεύσει τόσο την πορεία όσο και το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρα - Αρχαίας Ολυμπίας που αποφάσισαν οι αγρότες. Ωστόσο, μετά την αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι αγρότες έκλεισαν για μισή ώρα το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου