Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποινική δίωξη για τους συλληφθέντες της κινητοποίησης στα Μέγαρα

Δήλωση του Θ. Παφίλη στη συγκέντρωση συμπαράστασης


Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων από τα επεισόδια της Κυριακής κατά την κινητοποίηση στα πλευρικά διόδια στην Πάχη Μεγάρων, ενώ σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν για δίκη στο αυτόφωρο, ζήτησαν και έλαβαν τελικά προθεσμία για να δικαστούν, σε δίκη που ορίστηκε να γίνει την Τετάρτη 26 Φλεβάρη. Μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση για τον όγδοο, κατηγορούμενο 
διαχωρίστηκε λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων με το ΚΚΕ, Αντώνης Χοροζάνης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια από κατοίκους των Μεγάρων, τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων και την Τομεακή Επιτροπή Θριασίου του ΚΚΕ.(Δείτε εδώ σε βίντεο πλάνα και συνθήματα από την συγκέντρωση)

 
  
Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν στα δικαστήρια.

Στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής. 

Επίσης παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.


Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παφίλης τόνισε:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης, με τη σύλληψη των κατοίκων των Μεγάρων και δημοτικών συμβούλων και απαιτούμε να ελευθερωθούν άμεσα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κράτησης, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψουν για να υλοποιήσουν την πρόταση που και εμείς έχουμε, να καταργηθούν τα διόδια. Έχει πληρώσει γι’ αυτά ο ελληνικός λαός δυο και τρεις φορές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου