Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκάθαρα προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα


Προσχεδιασμένη ήταν η δολοφονική επίθεση στις 12 Σεπτέμβρη 2013  σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα που έκαναν αφισοκόλληση, όπως προκύπτει πλέον ξεκάθαρα και από το πόρισμα των δύο εφετών ειδικών ανακριτριών Ι. Κλάππα και Μ. Δημητροπούλου, που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Συγκεκριμένα, στο κινητό του Χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη στις 12 Σεπτέμβρη στις 9.36 μ.μ., λίγες ώρες πριν από την επίθεση, εστάλη μήνυμα από το χρυσαυγίτη βουλευτή Ι. Λαγό που αναφέρει:
«Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως, μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30άρα και πάνε από κει». 

Λίγο αργότερα ο Λαγός γράφει στον Πατέλη: «Οχι, θα καθαρίσουν αυτοί. Αρα είχαν γενική κινητοποίηση». Και αμέσως μετά ο ίδιος σε νέο μήνυμα γράφει: «Πήραν μια πρώτη απάντηση».
 
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή Συνδικάτα της Ζώνης κατήγγειλαν πως η Χρυσή Αυγή δρούσε στο Πέραμα για τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων της Ζώνης και πως σ' αυτό το πλαίσιο οργανώθηκε και η επίθεση. 

Θυμίζουμε ότι οι 9 κομμουνιστές που χτυπήθηκαν στοχευμένα από τους χρυσαυγίτες έχουν αναγνωρίσει ανάμεσα στους δράστες εργοδηγό των εργολάβων.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου