Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη - Κανένας Μόνος του»


Κεφαλονιά: Νέο συλλαλητήριο της Επιτροπής Αγώνα την 
Παρασκευή - Την Πέμπτη στο νησί ο Δημήτρης Κουτσούμπας


Νέο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη - Κανένας Μόνος του» διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς, την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στη Νομαρχία, απαιτώντας άμεση στέγαση - σίτιση - πόσιμο νερό - υγιεινή και περίθαλψη για τους πληγέντες, πλήρη αποκατάσταση των σεισμοπαθών και των δημόσιων υποδομών, αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους του νησιού, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις και την απουσία οργάνωσης πέρασαν και την Τετάρτη οι σεισμοπαθείς, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί, που εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων, και οι σεισμολόγοι συστήνουν στους πληγέντες να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.

 
Και σήμερα ο καταυλισμός που έστησε ο στρατός παραμένει άδειος, καθώς οι περισσότεροι από τους σεισμοπαθείς παραμένουν στα αυτοκίνητά τους και στοιβαγμένοι σε κλειστά γυμναστήρια, αφού οι σκηνές που στήθηκαν από το στρατό ήταν ακατάλληλες για χρήση. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έλειπε το υπόστρωμα που προστατεύει από το κρύο και την υγρασία. 

Οι κακές καιρικές συνθήκες  -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχή-  δυσχέραιναν την κατάσταση, ενώ σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και από την έλλειψη χώρων υγιεινής. Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το θέμα με την απόλυτη έλλειψη νερού στην Παλική, καθώς έχει μολυνθεί όλο το δίκτυο. 

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι για τις καθημερινές τους ανάγκες χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό, το οποίο, όπως καταγγέλλουν αρκετοί, παρέχεται ...με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, αφού τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα.

 

Στην Κεφαλονιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κοντά στους πληγέντες της Κεφαλονιάς θα βρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές στην Κεφαλονιά την Πέμπτη και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς και θα επισκεφθεί στους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμόπληκτων και αποκατάστασης των ζημιών στην Κεφαλονιά.

Έμπρακτη αλληλεγγύη από εργάτες και αγρότες...(Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου