Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, μπορούμε "να φέρουμε τα πάνω κάτω"!»

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία
Δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια
 

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο 
του ΠΑΜΕ για την Υγεία στην Αθήνα.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

 

Δυναμικά πορεύτηκαν ως το υπουργείο 
Υγείας, πλημμυρίζοντας τις γύρω οδούς. 

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ τη δήλωση)

Μιλώντας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, χαιρέτισε τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας να μην κλείσει κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος... (Δείτε εδώ (video) την ομιλία του Β. Τοπαλιανίδη)

Έξω από το υπουργείο Υγείας, το οποίο βρέθηκε υπό αγωνιστικό κλοιό, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι με την κινητοποίηση εκφράζεται η διαμαρτυρία στις αντεργατικές πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή των εργαζομένων. «Χρόνια τώρα λέγαμε ότι οι κυβερνήσεις μας στέλνουν στο Καιάδα και δεν ήμασταν υπερβολικοί. Όχι μόνο τσάκισαν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα ωράρια, τις κοινωνικές παροχές, έρχονται τώρα να μας τελειώσουν, κόβοντας την υγεία, τα φάρμακα, τους γιατρούς». Υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι είναι εδώ. «Δίνουν πνοή στους αγώνες απέναντι στη βαρβαρότητα της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων που εμπορευματοποιούν ολοένα και περισσότερο την υγεία».

Εκ μέρους της ΟΓΕ, η Μαριάνθη Χαλβατζή αναφέρθηκε στις ακόμη τραγικότερες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής για τις γυναίκες, καθώς έχουν αυξημένες και ειδικές ανάγκες για παροχές υγείας, όπως διευκόλυνση γαλουχίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, άδεια μητρότητας, άδεια τοκετού. Υπογράμμισε ότι όλοι οι σύλλογοι Γυναικών πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουν την πάλη τους...
 
Τόσο  σήμερα, Τρίτη 18 Φλεβάρη,  όσο και τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε δεκάδες πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.  

Κινητοποιήσεις Λαϊκών Επιτροπών, σωματείων 
και φορέων στον ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα (ΕΔΩ)

 Η ΦΩΤΟ από την κινητοποίηση στην Καισαριανή.
 Στο βίντεο δείτε τη στιγμή που μέλη της Λαϊκής Επιτροπής 
Νέας Ιωνίας έδιωξαν την επιτροπή παραλαβής

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Συγκυβέρνηση και ΕΕ κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.  
Τώρα Ξεσηκωμός! Για να μην το επιτρέψουμε.

Διεκδικούμε: 

- Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας 

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό! 

- Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! 
Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού!

Κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ! Όλοι στους δρόμους! Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία είναι εγκληματική.   
Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. 

Με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, 
μπορούμε "να φέρουμε τα πάνω κάτω"!».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου