Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Δεν σταματάμε εδώ, τώρα χρειάζεται ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, το μέλλον μας. Να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ και τα κόμματά της, με το σύστημα που υπηρετούν»

Πειραιάς: Μαζική καταδίκη της ποινικοποίησης 
των μαθητικών κινητοποιήσεων


Ενάντια στον αυταρχισμό, στην πολιτική που στέλνει στα δικαστήρια διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και απαίτησαν να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία ενάντια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου.

Μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου κλήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιάλης προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την κατάληψη του σχολείου τους τον περασμένο Οκτώβρη. 

Στο «ερωτηματολόγιο» περιλαμβάνονται και ερωτήσεις για τυχόν «υποκινητές», για το αν ήταν ενήμεροι και αν συμφωνούσαν με τα αιτήματα της κατάληψης οι γονείς κλπ., ενώ από τους μαθητές ζητήθηκε να δοθούν και ονόματα συμμαθητών τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ένωση Γονέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς επίσης και άλλες Ενώσεις Γονέων του Πειραιά. Συμμετείχαν επίσης η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής,  σχολεία από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και εκπρόσωποι του σωματείου της Ζώνης και των συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και δήλωσε τη συμπαράσταση 
του ΚΚΕ  στους μαθητές η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ο δεύτερος τους ζήτησε να συντάξουν αίτημα ώστε να σταματήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει απέναντι στους μαθητές.

«Το αποτέλεσμα, που ήρθε μέσα από τις μαζικές οργανωμένες κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών, αποδεικνύει τη δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας. Κανένας μαθητής δεν άφησε μόνους τους συμμαθητές του που διώκονταν επειδή πάλεψαν ενάντια στο νομοσχέδιο για το "νέο σχολείο", για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζει στη νεολαία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες μαθητές που έδωσαν μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως απάντηση απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε οι μαθητές, η νεολαία και οι οικογένειές μας από την ΕΕ, την κυβέρνηση, τα κόμματά της, τα όργανα που θέλουν να ποινικοποιήσουν και να καταστείλουν τους αγώνες (Αστυνομία, διευθυντές, εισαγγελείς), μπορεί να είναι μόνο η ενωμένη και συλλογική πάλη», 

τονίζει η ΚΝΕ και υπογραμμίζει:

«Δεν σταματάμε εδώ, τώρα χρειάζεται ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, το μέλλον μας. Να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ και τα κόμματά της, με το σύστημα που υπηρετούν».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου