Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

«...Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάρτη, στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί»

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την ανεργία 
και τους άνεργους την Πέμπτη 6 Μάρτη στην Ομόνοια


«Στις 6 Μάρτη άνεργοι και απολυμένοι όλων των κλάδων, να βρεθούμε όλοι μαζί στην συγκέντρωση των συνδικάτων των Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος των Σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Μετάλλου Αττικής, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής και άλλων σωματείων, στην Ομόνοια στις 10 το πρωί». 

Αυτό σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωση για την κινητοποίηση, στην οποία καλεί για να «δώσουμε μαζικό παρών για να νιώσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία την δύναμη μας. Δεν μας αξίζει ζωή, χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.

 

Να αφήσουμε στην άκρη την μιζέρια, την απογοήτευση, το φόβο και να δώσουμε τη μάχη απαιτώντας μέτρα ανακούφισης για όλους μας. Προσπαθούν κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε μας. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να τους πολεμήσουμε. Με την οργάνωση του αγώνα μας, με την ενότητα μας, με την αλληλεγγύη μας.

Να μην μείνουμε απαθείς και άπραγοι. 

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Αυτοί που ευθύνονται είναι οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές. Να μην τους πιστεύουμε, μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι κάντε υπομονή έρχεται η ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη με τσακισμένη τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. 

Όπως λέει και ο Μπρεχτ: «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν…».

 
 
Να κατέβουμε όλοι μαζί με τις οικογένειες μας, με άλλους συναδέλφους που ήμασταν στη δουλειά μαζί, να ειδοποιήσουμε και άλλους στη γειτονιά, στις ουρές του ΟΑΕΔ και αλλού.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάρτη, 
στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί».

Κινητοποίηση στις 6 Μάρτη για την ανεργία από ταξικά 
σωματεία - Κάλεσμα  συμμετοχής  από το ΠΑΜΕ  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου