Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Χάρη στο ΠΑΜΕ το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι απέκτησαν ένα γερό στήριγμα...»

Συνεδριάζει το Σάββατο η Πανελλαδική 
Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ


Το Σάββατο, 15 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, η οποία θα ξεκινήσει με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (κτίριο Τοσίτσα, οδός Πατησίων).
Το θέμα της συνεδρίασης είναι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος.

 Θα συμμετάσχουν εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη απ' όλους τους κλάδους και από όλη τη χώρα, από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και αγωνιστικά ψηφοδέλτια που δίνουν κάθε μέρα μάχες και οργανώνουν την πάλη της εργατικής τάξης.
Στόχος της συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, είναι «να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να έλθει και η θετική πείρα, αλλά και οι αδυναμίες από την πλούσια δράση μας, πώς παλέψαμε το κύριο καθήκον του στόχου της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. 

Με σημαία την ενότητα της εργατικής τάξης να ανοίξουμε ισχυρό μέτωπο στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ και στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και στη νέα εκδοχή του που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα».
Η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, που έγινε στις 3 Απρίλη του 1999. Η συγκρότησή του άνοιξε μια νέα προοπτική για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΓ σημειώνει: 

«Χάρη στο ΠΑΜΕ το συνδικαλιστικό κίνημα,  
οι εργαζόμενοι απέκτησαν ένα γερό στήριγμα.

Με την πρωτοπόρα δουλειά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έγιναν θετικά βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.  Ανασύνταξη που έχει σαν κύριο περιεχόμενο την οργάνωση και την ενότητα της εργατικής τάξης με γερά μαζικά συνδικάτα. 

Οργανώθηκαν αγώνες σε κλάδους και εργοστάσια. 

Το ΠΑΜΕ συγκρούσθηκε με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Οι αγώνες αυτοί παρεμπόδισαν προσωρινά, αλλού καθυστέρησαν αντιλαϊκά μέτρα, αλλού μετρίασαν την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων.
Έδωσε πνοή και ελπίδα στην εργατική τάξη, δύναμη, αποφασιστικότητα και προοπτική. Για να απαλλαγεί από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει την εργατική τάξη υποταγμένη και συμβιβασμένη, συνεταίρο των επιχειρηματικών συμφερόντων, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λογικής "όλοι μαζί για να μην χρεοκοπήσουμε και όλοι μαζί για να βγούμε από την κρίση"».
Προς τιμήν των 15 χρόνων του ΠΑΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη η οικονομική εξόρμηση με λαχειοφόρο αγορά. Στόχος της εξόρμησης είναι η απόκτηση των αναγκαίων οικονομικών μέσων για την ενίσχυση της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της παρέμβασής του, της προβολής των θέσεών του, ώστε να μπορέσει καλύτερα το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στα βασικά καθήκοντα της οργάνωσης της εργατικής τάξης και των ταξικών αγώνων.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου