Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η ΕΕ δε μερεμετίζεται, δεν αλλάζει, είναι εργαλείο του κεφαλαίου εναντίον των λαών...

Ζ. Μπαρόζο: Δηλώνει ικανοποιημένος 
από τα βάρβαρα μέτρα στην Ελλάδα*


Στήριξη στο αντιλαϊκό έργο της συγκυβέρνησης αλλά και συστάσεις για συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων που γίνεται στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως «όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και εφόσον οι Έλληνες συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, θα πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στα «επιτεύγματα» αυτής της βάρβαρης πολιτικής, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα, εκτίμησε ότι «τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη». Μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση του για την «ανθεκτικότητα», όπως είπε, του ελληνικού λαού.

 

Ο Μπαρόζο υποστήριξε πως για την ΕΕ αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η αντιμετώπιση της ανεργίας, αποκρύπτοντας ότι μόνος κερδισμένος είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που επιδοτούνται με ζεστό χρήμα για να αποκτήσουν δωρεάν εργαζόμενους με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. 

Επίσης παρουσίασε ως ένδειξη της «αλληλεγγύης» της ΕΕ τα κοινοτικά κονδύλια που θα λάβουν χώρες όπως η Ελλάδα. Βέβαια τα χρήματα αυτά αποτελούν «αλληλεγγύη» προς τους μονοπωλιακούς ομίλους στους οποίους καταλήγουν, ενώ προέρχονται από τους λαούς των κρατών - μελών, ανάμεσα τους και του ελληνικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου