Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή»

Έξω από τη Βουλή αυτήν την ώρα η κινητοποίηση 
της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο με τις ρυθμίσεις του για τη λεγόμενη «απελευθέρωση» κλάδων, οδηγεί σε παραπέρα μονοπώληση της αγοράς (σε κλάδους όπως τα ταξί, το γάλα, το ψωμί, το φάρμακο, το βιβλίο κ.τ.λ.), επιφέροντας νέα χτυπήματα στους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς ΕΒΕ.

Το «παρών» στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους ενάντια στο νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων, δίνουν αυτοαπασχολούμενοι από όλη την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, από σειρά ενώσεων και συλλόγων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ διαφόρων κλάδων, Επιτροπές Αγώνα από το χώρο των ταξί, των αρτοποιών, των λογιστών κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στις 13.00 στην Ομόνοια, οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν με πορεία την οδό Σταδίου και αυτήν την ώρα βρίσκονται στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νάτσινας Ξάνθος, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας Τρικάλων.


Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, χαιρέτισε τους αυτοαπασχολούμενους, τους ΕΒΕ που συσπειρώνονται στα σωματεία, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα που όλη την εβδομάδα δούλεψαν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις εξορμήσεις, για να φτάσει το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ πλατιά στους συναδέλφους.

Όπως τόνισε, «δεν είναι μικρή η δουλειά της ενημέρωσης, το κάλεσμα για αφύπνιση, για ξεσηκωμό. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να γίνεται, δουλειά που αφήνει πίσω της παρακαταθήκες, που συμβάλλει στην αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία και στον προσανατολισμό και την ανάταση του κινήματος».

«Τα καταστροφικά αυτά μέτρα -ταφόπλακα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες- δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των χιλιάδων συναδέλφων. Το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ σταθερά - αγωνιστικά θα τα αντιπαλέψει» υπογράμμισε και πρόσθεσε: 


«Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί ΕΒΕ, αυτοκινητιστές και συνταξιούχοι δηλώνουμε ότι δεν συναινούμε, αντιδρούμε και θα συνεχίσουμε στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο, πιο δυνατά, πιο οργανωμένα μαζί με τους εργάτες, τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της κυβέρνησης που μας καταστρέφει».

Παράλληλα, ο Θ. Καλαμπαλίκης τόνισε την ανάγκη να μπουν άμεσα στην άκρη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ: «Αυτοί δηλαδή που έπιναν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, που έταζαν λαγούς με πετραχήλια στον ευρωμονόδρομο της ΕΕ, μας έσκαψαν το λάκκο με τους αλλεπάλληλους κοινωνικούς διαλόγους και τις διαβουλεύσεις στους διαδρόμους των υπουργείων. 

Αφού υπέσκαψαν κάθε κινητοποίηση και έλαμψαν από τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ δια της απουσίας τους, τώρα επανέρχονται με τα ίδια δώρα που κράδαιναν και τα προηγούμενα χρόνια. Νέα δάνεια, νέες δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Τα αιτήματά τους είναι κομμένα και ραμμένα για τις λίγες σχετικά μεγάλες επιχειρήσεις που διεκδικούν την επιβίωσή τους δίπλα στα μονοπώλια».

«Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή» υπογράμμισε, «μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τα σωματεία, να τα κάνουμε πηγή συλλογικής δύναμης, ικανής να βάλει φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται. Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και τους συμβιβασμένους στις ομοσπονδίες που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση. Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες τις γυναίκες και τα παιδιά μας που έχουμε τα ίδια βάσανα και τον ίδιο αντίπαλο».

Το ραντεβού των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών ΕΒΕ ανανεώθηκε για τη συγκέντρωση της Τρίτης 1 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, με αφορμή την άτυπη συνεδρίαση στην Αθήνα του ΕΚΟΦΙΝ, καθώς και για την απεργία μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου