Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΠΣΟ: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αποτελούν «νίκη της δημοκρατίας»

Ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής 
Ομοσπονδίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία*

 
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αποτελούν «νίκη της δημοκρατίας», αλλά επικίνδυνες εξελίξεις για την εργατική τάξη της χώρας, για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή και για την παγκόσμια ειρήνη. 

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εκφράζοντας τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που ζουν στην Ουκρανία και στηρίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων που ζουν στην Ουκρανία να αγωνισθούν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και ενάντια στους κινδύνους που γεννούν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ενημερώνει την παγκόσμια εργατική τάξη ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας" όπως ισχυρίζονται υποκριτικά το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη πρώτα απ’ όλα για την εργατική τάξη της Ουκρανίας, για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή και για την παγκόσμια ειρήνη.

Η χώρα της Ουκρανίας είναι μια πλούσια 
χώρα με μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. 

Είναι μια χώρα με κρίσιμους αγωγούς ενέργειας και μια χώρα με θέση σημαντική στο γεωστρατηγικό χάρτη.

Η νέα ουκρανική κυβέρνηση, που αποτελείται από αντιδραστικές αντεργατικές πολιτικές δυνάμεις, πήρε την εξουσία με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η νέα κυβέρνηση είναι μαριονέτα των ιμπεριαλιστών, που την τοποθέτησαν, για να προωθήσει συγκεκριμένα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά  πλάνα.

Ταυτόχρονα οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι οι ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις είναι όργανα του καπιταλιστικού συστήματος και εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζει τη διεθνιστική 
του αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που ζουν στην Ουκρανία. 

Στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων που ζουν στην Ουκρανία να αγωνισθούν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και ενάντια στους κινδύνους που γεννούν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου