Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«...Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να χωρέσει αυτές τις στιγμές»

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την παρουσία των 
αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Πειραιά


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό της για τον  ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George Bush» στον Πειραιά (ΕΔΩ), χαρακτηρίζοντας θρασύτατο τον ισχυρισμό της συγκυβέρνησης ότι αποτελεί «ευκαιρία» για τους κατοίκους της Αττικής να δουν από κοντά τα πολεμικά πλοία.

Ταυτόχρονα χαιρετίζει τις επιστολές των Ελλήνων φαντάρων, καθώς και τις αποφάσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μόνο όταν το θράσος ξεπερνά κάθε όριο, μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τη στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που τις πολεμικές προετοιμασίες στην περιοχή μας τις βαφτίζει σαν "ευκαιρία" για τους κατοίκους της Αττικής να δουν από κοντά τα πολεμικά πλοία. 

Για το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα, για τον ελληνικό 
λαό στο σύνολό του, είναι απλά κάτι παραπάνω από ανεπιθύμητοι!

Δεκαπέντε χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στην περιοχή μας, οι δολοφόνοι ιμπεριαλιστές επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά μέσω του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "George HW Bush", που ελλιμενίστηκε στον Πειραιά, για να μας θυμίσουν -μιας και το εν λόγω πλοίο φέρει το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ-  τα εγκλήματα σε βάρος των λαών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τώρα στην Ουκρανία.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό της για τον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου πολεμικού αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, που μάλιστα μπορεί να μεταφέρει 90 αεροσκάφη κι ελικόπτερα, ενώ έχουν τη δυνατότητα προσνήωσης και απονήωσης από αυτό οχτώ μοίρες μαχητικών!

Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε τις επιστολές των Ελλήνων φαντάρων, καθώς και τις αποφάσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να χωρέσει αυτές τις στιγμές».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου