Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Διεθνής Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Κουβανών αγωνιστών: Νέα καμπάνια για την απελευθέρωσή τους

Νέα καμπάνια από τις 4 έως τις 11 Ιούνη
 

  
H Διεθνής  Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Κουβανών αγωνιστών, που εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι στις ΗΠΑ,  ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει στην Ουάσιγκτον νέα καμπάνια από τις 4 έως τις 11 Ιούνη.

Δύο από τους 5 Κουβανούς αγωνιστές έχουν ήδη απελευθερωθεί και συγκεκριμένα ο Ρενέ Γκονζάλες, τον Οκτώβρη του 2011, και ο Φερνάντο Γκονζάλες στα τέλη του φετινού Φλεβάρη, ωστόσο παραμένουν στις αμερικανικές φυλακές εκτίοντας βαριές ποινές, ακόμα και δις ισόβια, οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνιο και Αντόνιο Γκερέρο.

Στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα συμμετάσχουν προσωπικότητες, νομικοί, συγγραφείς, συνδικαλιστές, που συμμετέχουν στο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης. 

Η δράση αυτή θα είναι άλλη μια ευκαιρία καταγγελίας του εγκληματικού πολύμορφου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει εδώ και 52 χρόνια οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, σε μια προσπάθεια να στραγγαλίσουν την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

Οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές, που έγιναν σύμβολο ηρωισμού σε όλον τον κόσμο, είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί επειδή αποκάλυψαν στις αμερικανικές αρχές τη δράση των αντικουβανικών οργανώσεων της μαφίας του Μαϊάμι, που οργανώνουν δολιοφθορές και εγκληματικές πράξεις ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, με πάνω από 3.500 νεκρούς.

Βέβαια, η εγκληματική αυτή δραστηριότητα γίνεται με την ανοχή όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων και βέβαια ο λόγος της σύλληψης για «κατασκοπεία και συνωμοσία κατά του αμερικανικού κράτους» ήταν κατασκευασμένος και προσχηματικός. 

Στη διάρκεια της δίκης το 1998 και της καταδίκης το 2001 και στα εφετεία που ακολούθησαν, το σαθρό κατηγορητήριο κατέπεσε πολλές φορές, ωστόσο επιβλήθηκαν για πολιτικούς λόγους αυστηρές ποινές και σκληρές συνθήκες απομόνωσης και διώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου